Skolavslutningsbio på Hägerstensåsens medborgarhus

Stockholm
16:00 – 17:15
Hägerstensåsens medborgarhus, Riksdalervägen 2 129 32 Hägersten
Fri entré

21 december är årets kortaste dag och nationella kortfilmsdagen! Det vill vi fira genom att tillsammans med Folkets Bio bjuda vi in alla mellanstadieelever att komma på skolavslutningsbio. Fem kortfilmer och popcorn utlovas. Det perfekta sättet att starta jullovet på!

Dag: Torsdag 21 december

Tid: 16:00-17:15

Fritt inträde!

De här kortfilmerna kommer visas:  

Shower boys – Christian Zetterberg “Är du en man eller mus?” frågar bandytränaren. Viggo svarar med tvekan men laget skanderar “MÄN!”. Efter träningen går Viggo och Noel hem till Noel och bastar. Vännerna börjar tävla om vem som är mest man – en motig tävling där ingen egentligen vill vara tuff.  

Spott – Hannah Reinikainen Nellie och Alex är 13 år och har varit bästa vänner så länge de kan minnas. Tillsammans utforskar de världen genom fysiska och intima utmaningar. Men något annat har börjar locka Alex uppmärksamhet sent på kvällarna vid skaterampen, ett hot som Nellie tvingas möta.  

Kikaren – Malin Erixon Tioåriga Eden känner sig bortglömd av och osynlig för sina föräldrar, som ofta grälar eller är upptagna med annat. För att fly från bråket och ensamheten har Eden skapat en hemlig plats i trädgården, där hon brukar ligga på en filt och äta kakor. En dag händer något mycket egendomligt. Eden har konstruerat en kikare med hjälp av två tomma toalettpappersrullar som hon snart förstår är magisk.  

Inifrån akvariet – Lina Berger Billie och Aminas första möte slutar i slagsmål. Men två barn som flyr från oron hemma för innergårdarna i Kville är dömda att mötas igen. Det visar sig att Billie och Amina har mer gemensamt än de först kunde tro.  

Fiskar har inga känslor – Victor Lindgren 10-åriga Matilda är kär i sin storebrors flickvän, Elin. När föräldrarna reser bort tar hon alla chanser hon får att vara nära och bara titta. Insikten att Elin inte tillhör henne blir både våldsam och smärtsam i denna film om känslomässigt och sexuellt uppvaknande men även om det starka band som finns mellan syskon.  

Varmt välkommen!