KORTFILMSDAGEN

Den 21 december är årets kortaste dag. Det är också dagen då vi frossar i kortfilm av alla tänkbara sorter. För vuxna och för barn. Såväl på bio som i tv-soffan, vid bardisken och på nätet. Kortfilmsdagen arrangeras av Folkets Bio med stöd av Svenska Filminstitutet.

Konceptet Kortfilmsdagen startade i Frankrike 2011 och finns i dag i över 20 länder på norra halvklotet. I Sverige startade Kortfilmsdagen 2014 och växer för varje år.

KORTFILMSDAGEN 2023

I år slår vi nytt rekord med 68 arrangörer i 41 orter!

AFFISCHEN 2023

Årets affisch är skapad av Ebba Hägne. Ebba är en multidisciplinär illustratör, grafisk designer och konstnär baserad i Stockholm. Hon har tagit kandidatexamen i Design på HDK-Valand år 2021. Denna höst har hon påbörjat sina Masterstudier i Visuell Kommunikation på Konstfack. Ebba har en förkärlek för färg och bildberättande. Genom mjuka former, berättar hon mjuka berättelser.

Tanken bakom detta samarbete med Kortfilmsdagen och Folkets Bio är att skapa någonting som sprider värme, lugn och magi till de kalla decemberkvällarna, då affischen kommer finnas ute på stadens gator och torg. Inspirerad av nordisk natur, vill Ebba öppna ett fönster till en värld där havsvågorna och stjärnorna sjunger tillsammans.

Webbsida: www.ebbahagne.com

Instagram: @ebbahagne