VIKTIGT MEDDELANDE:

I år ser Kortfilmsdagen lite annorlunda på grund av den rådande pandemin, vi anordnar därför visningar under en hel månad 21 december – 21 januari över hela landet. 

Kolla in vad vi erbjuder under knappen ”visningar”, vi har både digitala visningar, utomhusvisningar och fysiska visningar i salong med begränsad plats!

Den 21 december är årets kortaste dag. Det är också dagen då vi frossar i kortfilm av alla tänkbara sorter. För vuxna och för barn. Såväl på bio som i tv-soffan, vid bardisken och på nätet. Folkets Bio sköter Kortfilmsdagen med stöd av Svenska Filminstitutet.

2019 blev det 31 arrangemang på 26 orter. Kortfilmerna visades i Trosa, Uddevalla, Mölnbo, Leksand, Malmö, Växjö, Stockholm, Ljungskile, Lund, Uppsala, Horn, Norsborg, Göteborg, Halmstad, Norberg, Sunne, Nyköping, Lidköping, Norrköping, Eksjö, Västerås, Falun, Luleå, Gunnarsbyn, Hunnebostrand och Örebro.

Konceptet Kortfilmsdagen startade i Frankrike 2011 och finns i dag i över 20 länder på norra halvklotet. I Sverige startade Kortfilmsdagen 2014 och växer för varje år.