Queer kortfilmskväll med Skånes konstförening och RAR

Malmö
16:00 – 20:00
Skånes Konstförening, Bragegatan 15, 214 30 Malmö
Fri entré

På Kortfilmsdagen 2022 bjuder Skånes konstförening in till en kväll med kortfilmer, fika och vila, i samarbete med Rest and Resist (RAR) och Folkets Bio. Programmet består av kortfilmer av framväxande queera konstnärer- och filmskapare baserade i Skåne, som på olika sätt knyter an till vila, återhämtning och gemenskap. 

Rest and Resist (RAR) är ett queert kreativt kollektiv och en ideell förening baserad i Malmö som vill skapa mötesplatser för queer gemenskap. 

FILMER

flesh matters (2022). owen kraus. 9:37’. Engelska, spanska.

flesh matters (2022) är en experimentell kortfilm, ett försök till att vidröra upplevelsen av gradvisa och simultana förflyttningar mot ett förkroppsligat jag. Den vävs in i och genom språk, kropp, och affekt.

Regi: owen kraus. owen är en konvalescent litteraturvetare baserad i Malmö. En dag kommer han att bli en white hacker. I nuläget driver han en oberoende mikrobiograf, skriver och lever.

It’s Not Your Fault – Slackin Beats Ft. Raghd (2022). 3:04′. Claudia Shulie Svensson. Engelska.

It’s Not Your Fault – Slackin Beats Ft. Raghd (2022) är en musikvideo skapad förra sommaren under spontana former, och som genom ett simultant drömskt och närvarande skildrande ägnar sig åt särskilda stunder av ömhet, ljus och lekfullhet. 

Regi: Claudia Shulie Svensson. Claudia studerar film och är inne på sitt andra år, och gillar att skapa musikvideos. 

Gratis fika och glögg, samt ev. soppa, kommer att serveras i Skånes konstförenings bar och café.