NonStop Timeless visar kortfilmerna av David Lynch på Klarabiografen

Stockholm
17:30 – 20:30
Kulturhuset Klarabiografen, Sergels torg 7, Stockholm
95-125 kr

På årets kortaste dag äger Kortfilmsdagen rum, och det firar vi på Klarabiografen med att visa den ikoniska regissören David Lynchs kortfilmer, från när han tog sina första stapplande steg på till att bli en av de mest mytomspunna och fascinerande filmskaparna i världen.

17:30 Dumbland + Short films of David Lynch

Dumbland:

En dum man, hans utmattade fru och deras barn lever helt vanliga liv i ett helt vanligt hus i ett helt vanligt amerikanskt samhälle. Dumbland är David Lynch tolkning av en klassisk sitcomberättelse, således allt annat än vanlig. I tio korta episoder, tecknade och röstskådespelade av Lynch själv.

THE NEIGHBOR – 3’
THE TREADMILL – 4’
THE DOCTOR – 5’
A FRIEND VISITS – 4’
GET THE STICK – 4’
MY TEETH ARE BLEEDING – 4’
UNCLE BOB – 5’
ANTS – 5’

Short films:

David Lynch fyra första kortfilmer, från när han tog sina första stapplande steg på till att bli en av de mest mytomspunna och fascinerande filmskaparna i världen. Det visas prov på hans morbida sinne redan från start i hans karriär, och i filmen Lumière: Premonitions Following an Evil Deed från 1995 går han tillbaks till rötterna på riktigt, med en kortfilm gjord med Lumière-brödernas allra första filmkamera: kinematografen.

Six Men Getting Sick – 1966 / 4’
The Alphabet – 1968 / 4’
The Grandmother – 1970 / 34’
The Amputee – 1973 / 5’
Lumiere – 1995 / 1’

19:30 Dynamic: 01

Frossa i David Lynch suggestiva tankevärld. Dynamic:01 är två timmar av kortfilmer ursprungligen släppta enbart till medlemmar på hans webbplats. Det sprudlar av experimentlusta, absurdism och surrealism på samma sätt som vi vant oss att älska med den egensinniga regissören, i en antologi som är ett måste för varenda David Lynch-fantast.

– The Darkened Room 12’
– Boat 8’
– Lamp 23’
– Out Yonder: Neighbor Boy 11’
– Industrial Soundscape 13’
– Bug Crawls 5’
– Intervalometer Experiments 19’