Kortfilmsdagen på Solna Folkets Hus

Stockholm
10:00 – 17:00
Solna Folkets Hus, Skytteholmsvägen 2, Solna
25 kr/person

Visste ni att 21 december är årets kortaste dag? För andra året kommer vi arrangera filmvisningar för barn och ungdomar under Kortfilmsdagen. Biljetter kan köpas digitalt via hemsidan eller vid entrén. Biljett behövs till varje starttid och inkluderar alla filmer som anges till just den visningen enligt nedan.

Kl 10.00  Alfons och hemlige Mållgan 
Speltid 36 min

Välkomna att se på tre kortfilmer av Tomas Alfredson om vår välkände Alfons Åberg. Filmerna som ingår är:

Alfons och hemlige Mållgan
Mållgan är Alfons hemlige vän. Så hemlig att bara Alfons kan se honom! Mållgan kommer så fort Alfons vill. Men ibland blir pappa väldigt trött på Mållgan.

God natt, Alfons Åberg
Alfons är fyra år och vill inte sova. Han är både törstig, kissnödig och vill att pappa ska läsa en saga till.

Vem spökar, Alfons Åberg?
”Så klart att det inte finns några spöken”, säger Alfons. Det finns inga monster och mystiska marsmän heller. Men ibland glömmer Alfons det.


Kl 11.00 Den sista mammuten 
Av  Johan Hagelbäck & Lasse Persson
Speltid 24 min. Genre animerad.

En ensam mammut som legat infrusen i ett isblock uppe i bergen tinar en dag fram igen. Någon får syn på den och snart är klappjakten i full gång. En armé av forskare och djurparksfolk försöker fånga det stackars djuret. Nu gäller det att hålla sig undan och ta hjälp av dem som man kan lita på. En ny digitalisering av Johan Hagelbäcks film från 1991.


Kl 12.00 SÅNGER MED SUPERKOMPISARNA  
Av 
Sofie Edvardsson 
Speltid 30 min. Genre animerad.

Med sång och musik får vi hänga med in i en livlig och lekfull värld där allt inte är riktigt som det brukarvara. Superkrafter kan se ut på många olika sätt!Ali har världens bästa fantasi och kan förvandla sig till precis vem som helst. Evin är den coolaste rallyföraren i stan! En riktig fartdåre som inte går att sätta stopp på när hon rullar fram. Ali och Evin och alla de andra superkompisarna samlas till slut i en stor karneval och festar loss tillsammans. Häng med!


Kl 14.00 AJA BAJA, ALFONS ÅBERG 
Speltid 36 min

Välkomna att se på tre kortfilmer av Tomas Alfredson om vår välkände Alfons Åberg. Filmerna som ingår är:       
Raska på, Alfons Åberg
”Alfons! Kom nu, klockan är mycket”. Vi måste till dagis, ropar pappa från köket. Ja, jag kommer” säger Alfons, ”jag ska bara…”.Aja baja, Alfons Åberg
Får jag ha verktygslådan?” ber Alfons. ”Mmm” säger pappa, ”men akta dig för
sågen”.Vad sa pappa Åberg?
Bråttom-dagar är roliga, tycker Alfons – för då ska mycket hinnas med. Såna dagar glömmer pappa tjata. Såna dagar kan allt hända! 


Ungdomspaket 13-16 år

Kl 16.00 Visas 4 kortfilmer för ungdomar. Speltid 44 min
Ett exklusivt kortfilmspaket kurerat för barn och unga i åldrarna 13-16 år. Filmerna är gjorda av stjärnskott på den svenska kortfilmshimlen och tar upp frågor om identitet, tillhörighet, vänskap, familj och kärlek. Alla filmer i paketet ses med endast en biljett!

Jamila Av Sophie Vukovic.
Speltid 13 min. Genre fiktion.
Hon är på väg ut ur hemmet när hon ser kuvertet. Jamilas familj har fått avslag på asylansökan. hon låtsas inte om det, drar lillasyster med sig till skolan och möter upp kompisarna. Men vart hon än vänder sig ser hon dem plötsligt överallt -poliserna.

Fuck you Av Anette Sidor.
Speltid 15 min. 
Alice är tillsammans med den populära killen Johannes, men hon får inte plats att vara sig själv. Under en utekväll med sitt kompisgäng stjäl Alice en strap-on från en sexbutik och utmanar Johannes tankar om tjejer. Alla tycker att Alice går för långt, men Alice faller inte för grupptrycket som hon brukar. Johannes blir nyfiken på Alice nya sida och tillsammans upptäcker de något nytt om sig själva.

Push it Av Julia Thelin.
Speltid 7 min. Genre fiktion. 
I gymnastiksalen är Adam kung. När Hedda utmanar hans position får det inte den effekt hon förväntar sig. Träffsäkert och talande om vad som uppfattas och uppskattas och hur gruppen upprätthåller hierarkiska strukturer. 

Min homosyster Av Lia Hietala.
Speltid 15 min. Genre fiktion.
Majken har vetat att hon är homosexuell sen hon var sju år och Gabbi insåg nyligen att hon också gillar tjejer. Men hur ligger det egentligen till med Gabbis 10 åriga lillasyster Cleo, vem är hon egentligen kär i? Är det en tjej eller är det en kille? Cleo följer med Gabbi till flickvännen Majkens sommarhus. På en bilresa norrut uppstår en tyst kamp mellan dom äldre förebilderna, vem ska vinna Cleos förtroende?


Speltid: Starttid för dagens visningar är klockan 10.00, 11.00, 12,00, 14.00 och 16.00. Visningarna är mellan 29-44 min beroende på filmens längd och antalet filmer som ingår.

Åldersgräns: Ingen åldersgräns. Filmerna mellan kl 10-14 rekommenderas för de lägre åldrarna medan filmpaketet med starttid klockan 16.00 är anpassat för åldrarna 13-16 år.

Biljetter: Reservera plats via knappen nedan och betala på plats med kort eller swish innan filmvisningen. Reservationen är bindande.
25 kr/person oavsett ålder då ingår det en dricka och en popcornbägare. Biljetten gäller till vald visningstid. Gå på hur många visningar ni vill!
Vill man tex gå på två filmvisningar, kl 10.00 och 14.00 så krävs det två biljetter.

Gruppbokning: Vill ni komma på filmvisning med en barngrupp önskar vi att ni reserverar plats för alla barn innan ni kommer. Medföljande pedagoger kommer  in kostnadsfritt. Barnens biljetter betalas på plats med kort eller swish.

Tillgänglighet: Våra lokaler är tillgänglighetsanpassade.