Kortfilmsdagen på Rio Bio

Ljusdal
15:00 – 18:00
Rio Bio, Lilla Vintergatan 1, Ljusdal
20 kr

Rio Bio i Ljusdal visar kortfilm för de unga, frossa i kortfilm under årets kortaste dag! Efter varje filmvisning får alla barn ta med sig pysselblad och ballong hem. Biljett per visning kostar 20kr och då ingår det fika till barnet och kaffe till en vuxen.

Program:

15:00-15:30 – VEM ÄR VAR?

En uppföljare till omåttligt uppskattade Vem. Vem är var? baserar sig på ytterligare åtta böcker av Stina Wirsén. Vi får följa nallen när hon letar efter sina kompisar och ringer på hos alla. Tänk hur olika det kan vara hemma hos folk… Vi får också vara med om en dramatisk taxifärd till sjukhuset. Vi får se hur himla superbra katten är på kullerbytta och hur väldigt arg nallen kan bli när det inte blir som hon vill. Ibland blir det bråk, fast det går alltid bra till slut i filmerna om nallen, fågeln, katten, nallegrisen och kaninen.

16:00-16:45 – PRICK OCH FLÄCK PÅ FLÄCKEN

I charmörerna Prick och Fläcks värld är allt prickigt och fläckigt. Inte nog med att en av dem är täckt med fläckar och den andra är täckt med prickar, dessutom finns det ju prickar och fläckar överallt! Nu får vi följa med när Prick och Fläck bakar, de står bokstavligen på öronen, får vattkoppor, nya konstiga kliande prickar mitt i det prickiga och fläckiga. Och sist men inte minst ordnar de nyårsdisko.

17:00-18:00 – EN LITEN JULSAGA

Mitt i julruschen förlorar flickan Ina sin älskade Nalle NoNoo i trängseln på tunnelbanan i Stockholm. Vi följer NoNoos äventyrliga färd genom Sverige. Från Stockholm till Kiruna fram till upplösningen när han som genom ett litet mirakel återförenas med sin Ina på julafton.