Kortfilmskväll på Folkets Bio Jönköping

Jönköping
19:00 – 21:00
Svavelsticksgränd 3, 553 15 Jönköping
Fri entré

På Kortfilmsdagen visar Folkets Bio Jönköping kortfilm från höstsäsongen av Svensk kortfilm c/o Folkets Bio. I foajén bjuder dem på mingel med julmust, glögg och pepparkakor.

19.00 Kortfilm c/o Folkets bio Höst 2022

BROMANCE

Regi: SaraKlara Hellström
2022 / 13 min 

Räkan och Fabbe är Bro’s 4 life. Men när Räkan blir medtvingad till en tjejfest känner han sig direkt alienerad från gruppen. Fabbe försvinner iväg med sin flickvän och Räkan blir varse det utanförskap han så ofta känt av men aldrig konfronterats med. Tills slut får han nog och gör något drastiskt.

DANSA MIN DOCKA

Regi: Jasmijn Kooijman
2022 / 15 min 

Oroliga asylsökande, arga aktivister och lydiga handläggare i lika underbar som sylvass stop-motion om människorna som alla är fast i migrationsverkets byråkratiska klor.

VI VAR BARN DÅ

Regi: Alexander Abdallah & Mustafa Al-Mashhadani
2022 / 15 min 

Alexander har gjort en film om tugget vid bänken i orten när han växte upp. En film om förortsnormer, machonormer, tugget som krossar drömmar, om orden som dödar. Nu har han bjudit in sina barndomsvänner för att visa filmen och vi får följa dom genom ett poetisk och fysiskt möte om att våga drömma.

NATTPASS

Regi: Lia Hietala & Hannah Reinikainen
2022 / 14 min 

Becky och Sara är två omaka vänner i 20-årsåldern. De säger själva att de antagligen inte skulle vara så nära om det inte vore för arbetet på strippklubben Chat Noir. Men deras stöd och humoristiska jargong är livsviktig för att klara sig igenom de långa nattpassen. Vi följer vännerna under ett helt vanligt nattpass på klubben. Från häng med vänner och familj innan jobbet till läggdags morgonen efter.

JOSEF

Regi: Aman Niel
2022 / 14 min 

Josef blir oväntat uppbjuden på lägenhetsfest. Hos Cissi & Maria, ett par medelålders kvinnor som på barnlediga helger festar tillsammans med dom yngre männen Hamza och Adam. Långsamt förstår Josef vad som pågår i lägenheten och vad som förväntas av honom.

TORTOISE IN TIME

Regi: Nicklas Dahlström
2022 / 14 min 

En liten sköldpadda krälar runt på golvet i en lägenhet. Människan i soffan är död, men det är ingen i världen som vet. Han har inga vänner, ingen släkt i livet. Räkningarna på autogiro. Tiden går, posthögen vid dörren växer alltmedan mannen ruttnar bort, och vår hungriga lilla sköldpadda börjar bli smått tokig av ensamhet.

REALITY CHECK

Regi: Simone Norberg
2022 / 14 min 

Vännerna Amanda och Savannah ska båda medverka i en realityserie. Strax före avfärd mot inspelningsplatsen får Amanda ett erbjudande från produktionen som hon har svårt att motstå, trots att både samvete och vänskap plötsligt står på spel.