Konst kortfilmer på Galleri CC

Malmö
17:00 – 21:00
Båstadsgatan 4, Malmö
Fri entré

Galleri CC är ett icke-kommersiellt galleri. Galleriet skapas, omskapas och drivs ideellt av konstnärer verksamma i Malmö, som genom att träda in i rollen som curator förverkligar utställningsidéer i samarbete med en eller flera inbjudna konstnärer.

I anslutning till den pågående grupputställningen ”SEEN” deltar Galleri CC i Kortfilmsdagen.
Under Kortfilmsdagen kommer vi att visa videoverk från sex svenska och internationella konstnärer.

Saif Alsaegh (IQ/USA)
Nicklas Lundberg (SE)
Sophia Ioannou Gjerding & Nina Møller (DK) Alberte Skronski (DK)
ZHOU Yinglin (CN)
Lili Zaneta (HR)

𝐒𝐚𝐢𝐟 𝐀𝐥𝐬𝐚𝐞𝐠𝐡𝐬 videoverk behandlar kontrasten mellan landskapet från hans ungdom i Bagdad, som del av minoritetsbefolkningen Kaldéerna, under 90-talet och tidiga 00-talet och det amerikanska landskapet han nu lever i.

Nicklas Lundbergs praktik fokuseras på skulpturala ljudverk, ofta med kinetiska och interaktiva element. Hans huvudteman, vilka han problematiserar, är normalitet och klassificering, som han närmar sig med en primitivistiska arbetsetik och aktivistiskt attityd.

𝐒𝐨𝐩𝐡𝐢𝐚 𝐈𝐨𝐚𝐧𝐧𝐨𝐮 𝐆𝐣𝐞𝐫𝐝𝐢𝐧𝐠 & 𝐍𝐢𝐧𝐚 𝐌ø𝐥𝐥𝐞𝐫 utforskar hur bildproduktion påverkar oss kulturellt samt politiskt. Ett nyckelelement i deras verk är en [studie] av diskursen som existerar inom ny bildteknologi likt CGI.

𝐀𝐥𝐛𝐞𝐫𝐭𝐞 𝐒𝐤𝐫𝐨𝐧𝐬𝐤𝐢𝐬 videoverk och installationer är likt barnprogram för vuxna. Videorna besitter samma förundran och lycka som en upplevde när en som barn tittade på tecknad film på lördagsmorgnarna och tappade bort sig i en värld där allt var möjligt.
𝐙𝐇𝐎𝐔 𝐘𝐢𝐧𝐠𝐥𝐢𝐧 kombinerar tidsbaserad media och virtuella teknologier. Hennes senaste verk fokuserar på interkulturellt relaterade områden, såsom kulturell identitet, icke mainstream kultur och språk.

𝐋𝐢𝐥𝐢 𝐙𝐚𝐧𝐞𝐭𝐚𝐬 videoverk berör vardagslivet och känsloupplevelser och vill skapa ett lugn ge betraktaren några få minuter att koppla av och känna in vår omgivning och återta kontakten med sinnen som negligerats i vårt hektiska moderna samhälle

Vi kommer att ha öppet från 17:00 och kommer att bjuda på glögg och äppelmust under eventet.

Mellan 18:30 och 19:00 kommer den lokala konstnären Nicklas Lundberg framföra en performance. Efter det finns det möjligheter för mingel.

Galleri CC är ett icke-kommersiellt konstnärsdrivet galleri. Galleri CC befinner sig alltid i ett tillstånd av föränderlighet där engagemanget i konstnärer och konst från hela världen hela tiden utgör grunden för vår verksamhet. Galleriet grundades 2003 och är beläget i bostadsområdet Östra Sorgenfri, Malmö. Sedan starten har Galleri CC varit värd för över 100 utställningar, evenemang och föreställningar med artister från hela världen.