Kortfilmer för ungdomar på Bredängs Bibliotek

Stockholm
17:30 – 18:45
Bredängstorget 20, 127 32 Skärholmen
Fri entré

För andra året i rad är Bredängs bibliotek med på Kortfilmsdagen och visar kortfilmer för ungdomar. Fri entré!


Kortfilmspaket 10-13 år:

SHOWER BOYS

Regi: Christian Zetterberg
2021 / 9 min

Efter en hetsig innebandyträning går 12-åriga Viggo och Noel hem för att utmana varandra i manlighet och gränser. Ett abrupt slut på leken väcker frågor om hur en manlig vänskap får se ut.

KIKAREN

Regi: Malin Erixon
2022 / 9 min

Tioåriga Eden känner sig bortglömd av och osynlig för sina föräldrar, som ofta grälar eller är upptagna med annat. För att fly från bråket och ensamheten har Eden skapat en hemlig plats i trädgården, där hon brukar ligga på en filt och äta kakor. En dag händer något mycket egendomligt. Eden har konstruerat en kikare med hjälp av två tomma toalettpappersrullar som hon snart förstår är magisk.

SPOTT

Regi: Hannah Reinikainen
2022 / 14 min

Nellie och Jasse är 13 år och har alltid varit bästisar. Tillsammans har de skapat en slags fristad där de kan utforska världen hemifrån utan någon yttre press. Där kan dom utforska sin sexualitet och vuxenblivande men också fortfarande vara barn och leka. Men på sistone har Jasse börjat intressera sig för livet som tonåring och vill gärna att dom ska börja hänga nere vid skaterampen. Men Nellie är inte redo, hon vill stanna i deras trygga värld. Det börjar skava mellan bästisarna och en kväll eskalerar allt vilket sätter igång ett maktspel mellan bästisarna där det blir mer och mer tydligt att Jasse inte kommer att acceptera Nellie förens hon bevisat sig, ett slags mandomsprov för Nellie.

INIFRÅN AKVARIET

Regi: Lina Berger
2022 / 20 min

Billie och Aminas första möte slutar i slagsmål. Men två barn som flyr från oron hemma för innergårdarna i Kville är dömda att mötas igen. Det visar sig att Billie och Amina har mer gemensamt än de först kunde tro.

FISKAR HAR INGA KÄNSLOR

Regi: Victor Lindgren
2015 / 11 min

10-åriga Matilda är kär i sin storebrors flickvän, Elin. När föräldrarna reser bort tar hon alla chanser hon får att vara nära och bara titta. Insikten att Elin inte tillhör henne blir både våldsam och smärtsam i denna film om känslomässigt och sexuellt uppvaknande men även om det starka band som finns mellan syskon.