Kortfilmsdagen på Cnema!

Norrköping
19:00 – 20:30
Cnema, Kungsgatan 56, Norrköping
Fri entré

KORTFILMSDAGEN 21 DECEMBER – SEX SORTERS FILMER, SJU SORTERS KAKOR
Kom och fira årets kortaste dag tillsammans med sex sorters kortfilmer och sju sorters kakor i en fantastisk kakbuffé signerad Café Täppan.

Ta för dig av buffén som endast består av riktigt goda kakor och njut av mumsig fika till sex helt nya svenska kortfilmer. Och det bästa av allt? Det är fri entré till visningen inklusive kakbuffén men du måste ordna biljetter. Ta en paus i julstressen och koppla av på årets kortaste dag!


Filmerna i paketet:

GALATEA (2023, 8 min)
Regi: Arvida & Hampus Byström
En livlös kvinnokropp hittas inlindad i plast i skogen. Vem är hon och hur har hon hamnat där? Hampus och Arvida Byströms debutfilm är en suggestiv Nordic noir som ställer okonventionella frågor om kvinnans roll i den ensamme mannens sexuella drifter.

DORIS & BETTAN MARBELLA MAYHEM (2023, 8 min)
Regi: Ellen Ekman
Doris och Bettan, ett till synes vanligt pensionärspar njuter av solen på en strand i Spanien. Topless, med cigg i mungipan, sippande på cocktails. Efter klagomål vill ägaren till hotellet bredvid köra bort damerna, men det kommer han snart ångra.

I THINK OF SILENCES WHEN I THINK OF YOU (2023, 9 min)
Regi: Jonelle Twum
I think of silences when I think of you är ett lyriskt porträtt av en kvinnas förlovning i Ghana och förestående i migration på slutet av 1990-talet. Filmen följer en kvinna som navigerar världen i relation till tystnad, med önskningar och drömmar om Europa som kuliss.

MADDEN (2023, 13 min)
Regi: Malin Ingrid Johansson
Madden är en berättelse om att förhålla sig till sin flock. Om plikt kontra längtan. Om höga klackskor i koskit och uppskrämda djurkroppar som dundrar fram över ett västgötskt landskap. Om en skog av höga trädstammar mellan vår huvudperson och världen utanför. Vi lever i en tid där självförverkligande, individualism och valfrihet krockar hårt mot den tradition av arv och det kollektivet som livet på en gård kan innebära.

HEART OF AN ASTRONAUT (2023, 14 min)
Regi: Jennifer Rainsford
En kort dokumentär som bjuder in dig på resan för en astronauts hjärta från jorden till rymden. Dess takt, dess faror och dess styrka berättas av astronautens läkare, flygkirurgen Brigitte Godard. Det är en romantisk resa av ett kardiovaskulärt system ut i rymden.

LEILA (2023, 25 min)
Regi: Fariba Haidari
Ett porträtt av en oförglömlig transsexuell lärare i Herat, Afghanistan, som lyser trots utsikten att talibanerna ska återvända.