Kortfilmsfestival i Gunnarsbyn

Gunnarsbyn
15:00 – 20:30
Gunnarsbyns Folkets Hus/Saga Bio Gunnarsbyn, Lingonvägen 6, 96197 Gunnarsbyn
Fri entré

Årets kortfilmsfestival i Gunnrsbyn har tema Relation!

Vi kommer att visa en ny film varje 17:e minut, då detta är antalet minuters solljus i Gunnarsbyn på årets kortaste dag.

Program:

JOSEF
Regi: Aman Niel
2022 / 14 min

Josef blir oväntat uppbjuden på lägenhetsfest. Hos Cissi & Maria, ett par medelålders kvinnor som på barnlediga helger festar tillsammans med dom yngre männen Hamza och Adam. Långsamt förstår Josef vad som pågår i lägenheten och vad som förväntas av honom.

BROMANCE

Regi: SaraKlara Hellström
2022 / 13 min

Räkan och Fabbe är Bro’s 4 life. Men när Räkan blir medtvingad till en tjejfest känner han sig direkt alienerad från gruppen. Fabbe försvinner iväg med sin flickvän och Räkan blir varse det utanförskap han så ofta känt av men aldrig konfronterats med. Tills slut får han nog och gör något drastiskt.

NATTPASS

Regi: Lia Hietala & Hannah Reinikainen
2022 / 14 min

Becky och Sara är två omaka vänner i 20-årsåldern. De säger själva att de antagligen inte skulle vara så nära om det inte vore för arbetet på strippklubben Chat Noir. Men deras stöd och humoristiska jargong är livsviktig för att klara sig igenom de långa nattpassen. Vi följer vännerna under ett helt vanligt nattpass på klubben. Från häng med vänner och familj innan jobbet till läggdags morgonen efter.

REALITY CHECK
Regi: Simone Norberg
2022 / 14 min

Vännerna Amanda och Savannah ska båda medverka i en realityserie. Strax före avfärd mot inspelningsplatsen får Amanda ett erbjudande från produktionen som hon har svårt att motstå, trots att både samvete och vänskap plötsligt står på spel.

BOLL
Regi: Salad Hilowle
2021 / 7 min

Boll är en undersökande och humoristisk film där fotbollens biroller står i fokus. Vad händer när man vänder kameran bortom planen? I filmen återskapas fotbollens skådespel med hjälp av dess osynliga hjältar. En underhållande skildring av vår besatthet av en boll.

GRÄSET ÄR ALLTID GRÖNARE
Regi: Sanna Kalla
2020 / 4.30 min

Två ungdomar sitter på ett kafé i Stockholm och pratar om platser i världen som är större och bättre. Många flyttar från Tornedalen i tron om att få leva ett mer händelserikt liv. Det är så lätt att aldrig känna sig nöjd och alltid drömma om något större. Men är gräset alltid grönare?

HÄNGIVELSEN
Regi: Ingrid Thulin
1965 / 10 min

En utslagen, tyrannisk regissör (Allan Edvall) väcks till liv halvvägs genom en snarkning – hörde han rätt? Vad det ”hänger mig” hon sa?. I sin 10-minuter-långa satir hinner Ingrid Thulin locka fram flera skratt, även om den säkert inspirerats av hennes egna erfarenheter som skådespelare.

TRE DANSER
Regi: Alf Sjöberg & Gerd Osten
1946 / 15 min

Svensk modern dans med kvinnor i fokus. Först ut Birgit Åkesson i Fruktbarhet i regi av Alf Sjöberg. Sedan Birgit Cullberg i Antonius och Cleopatra och Topsy Håkansson i Zigenardans, båda i regi av Gerd Osten. Denna film restaurerades digitalt av Svenska Filminstitutet 2018.

CENTRUM
Regi: Tuna Özer, Camila-Catalina Fernandez
2018 / 4,5 min

”Det är som ett andra hem, även om folk försöker förstöra det för oss.” Från Forshaga i Värmland till Högdalen utanför Stockholm. I Centrum träffar vi ungdomar från hela Sverige som hänger i sitt lokala centrum. En film om mötesplatser och gäng som vi ofta ser men sällan stannar upp och lyssnar på.