Filmpaket:

Kortfilmspaketet 10-13 år

Svensk Kortfilm c/o Folkets Bio erbjuder ett exklusivt kortfilmspaket kurerat för barn och unga i åldrarna 10-13 år. Filmerna är gjorda av creme de la creme från den svenska kortfilmsscenen och tar upp frågor om vänskap, ensamhet, sexualitet, tillhörighet och kärlek.

Längd: 65 min
Bokning
: Victor Rothman bokning@filmlagret.se
Format: DCP och Tvix. Deadline för bokning: 4 dec.
Obs! Det går endast att boka hela paketet. Ni kan däremot välja vilka filmer i paketet ni vill visa när det är levererat.

För ytterligare information kontakta kortfilmsdagen@folketsbio.se
www.folketsbio.se/kortfilm

Shower Boys

Regi: Christian Zetterberg
2021 / 9 min

Efter en hetsig innebandyträning går 12-åriga Viggo och Noel hem för att utmana varandra i manlighet och gränser. Ett abrupt slut på leken väcker frågor om hur en manlig vänskap får se ut.

Se trailern här: https://watch.eventive.org/biff2023/play/63e45371e47b810052dbf971/63c639933bb31e008b6e6b2b?m=1

Kikaren

Regi: Malin Erixon
2022 / 9 min

Tioåriga Eden känner sig bortglömd av och osynlig för sina föräldrar, som ofta grälar eller är upptagna med annat. För att fly från bråket och ensamheten har Eden skapat en hemlig plats i trädgården, där hon brukar ligga på en filt och äta kakor. En dag händer något mycket egendomligt. Eden har konstruerat en kikare med hjälp av två tomma toalettpappersrullar som hon snart förstår är magisk.

Se filmen här: https://www.svtplay.se/video/edPkLP2/kikaren

Spott

Regi: Hannah Reinikainen
2022 / 14 min

Nellie och Jasse är 13 år och har alltid varit bästisar. Tillsammans har de skapat en slags fristad där de kan utforska världen hemifrån utan någon yttre press. Där kan dom utforska sin sexualitet och vuxenblivande men också fortfarande vara barn och leka. Men på sistone har Jasse börjat intressera sig för livet som tonåring och vill gärna att dom ska börja hänga nere vid skaterampen. Men Nellie är inte redo, hon vill stanna i deras trygga värld. Det börjar skava mellan bästisarna och en kväll eskalerar allt vilket sätter igång ett maktspel mellan bästisarna där det blir mer och mer tydligt att Jasse inte kommer att acceptera Nellie förens hon bevisat sig, ett slags mandomsprov för Nellie.

Se trailern här: https://vimeo.com/657432825

Inifrån akvariet

Regi: Lina Berger
2022 / 20 min

Billie och Aminas första möte slutar i slagsmål. Men två barn som flyr från oron hemma för innergårdarna i Kville är dömda att mötas igen. Det visar sig att Billie och Amina har mer gemensamt än de först kunde tro.

Fiskar har inga känslor

Regi: Victor Lindgren
2015 / 11 min

10-åriga Matilda är kär i sin storebrors flickvän, Elin. När föräldrarna reser bort tar hon alla chanser hon får att vara nära och bara titta. Insikten att Elin inte tillhör henne blir både våldsam och smärtsam i denna film om känslomässigt och sexuellt uppvaknande men även om det starka band som finns mellan syskon.

Se trailern här: https://www.youtube.com/watch?v=2P3oPNlwo30