Filmpaket:

Kortfilm c/o Folkets Bio – Våren 2023 (Nytt paket)

Svensk Kortfilm c/o Folkets Bio
Folkets Bio har sedan 2008 biograflanserat fler än 200 kortfilmer i digitala format. Animationer, dokumentärer, spelfilmer och allt där emellan. Inför Kortfilmsdagen 2023 erbjuder vi också vårens program från 2023, innehållande det bästa av svensk kortfilm från den nya kortfilmsscenen.

Längd: 84 min
Bokning
: Victor Rothman bokning@filmlagret.se
Format: DCP, Tvix. Deadline för bokning: 4 dec.
Obs! Det går endast att boka hela paketet. Ni kan däremot välja vilka filmer i paketet ni vill visa när det är levererat.

Filmen känns för vit

Regi: Sebastian Johansson Micci & Manne Indahl
2023 / 14 min 

Inför släppet av folkhögskolan Fläderholmens nya reklamfilm hålls ett sista feedback möte. Alla är nöjda, men då väcks tanken om huruvida reklamfilmen kan uppfattas för vit. Mötet eskalerar till en debatt om hur det kunde bli så, om det går att lösa och framförallt vems fel det är.

Se filmen här: https://www.svtplay.se/video/eXY7m6V/filmen-kanns-for-vit

Little to big

Regi: Ellen Fiske & Ellinor Hallin
2023 / 20 min 

Ett älskat marsvin har avlivats. Någon har blivit dissad av sin första, största kärlek. Och ute i den skimrande sommarskärgården bär en liten flicka på en fruktansvärd hemlighet. Som första filmteam någonsin har ett dokumentärteam filmat BRIS autentiska telefonsamtal från barn och ungdomar.

Se filmen här: https://www.svtplay.se/video/e4z6oR2/det-stora-och-det-lilla

Till dig, varma hälsningar

Regi: Gabriel Gabriel Garble
2023 / 9 min 

En pojke har just blivit föräldralös och lider av en stor förlust. En solig försommardag lånar han ut sin arm till en vän. Vännen tar med armen och en kamera för en drömsk resa genom texturer och material. Månen närmar sig solen och vattnet berättar om hemligheter under ytan…

Se trailern här: https://www.youtube.com/watch?v=zFTlFvYIduI

Åsnelandet

Regi: Bahar Pars
2023 / 12 min 

Åsnelandet är den tredje och avslutande delen i Bahar Pars trilogi, där Rinkebysvenska (2015) och Turkkiosken (2017) är de första delarna. Vi möter Indra, en kvinna som i sin vardag utsätts för mikroaggressioner, men denna gång får publiken djupdyka in i hennes tankemönster och känslor på ett nytt sätt. Hennes väg korsas med Isa som sätter frispråkigt ord på omgivningens förutfattade meningar och Indras oro. En film om rasism effekter och minoritetsstress.

Se filmen här: https://www.svtplay.se/video/jABaEn4/asnelandet

Pappan, taxin, natten

Regi: Parisa Rezai Lindorm
2023 / 6 min 

En dotter berättar om sin pappas upplevelser som natt-taxichaufför.

Se filmen här: https://www.youtube.com/watch?v=Ik_OOM95qzQ

Gösta Petter-land

Regi: Christer Wahlberg & Sebastian Rudolph Jensen
2023 / 14 min 

Fem barn i lågstadiet grundar låtsaslandet Gösta Petter-land. En drömsk och fri skogsvärld fylld med gulliga kycklingar dit barnen reser genom att bara blunda. När regler tar över låtsaslandet blir utopin en mardröm.

DU FÅR INTE ÄTA KYCKLING. DU MÅSTE ÄLSKA GULT. DU MÅSTE TRO PÅ KYCKLINGGUDEN.

Se trailern här: https://www.youtube.com/watch?v=e33R2ixtujE

Boys

Regi: André Vaara
2023 / 9 min 

Kompisarna Dante, Vincent, BK, Liam och Rocky har checkat in på ett hotellrum i centrala Stockholm. De förfestar och gör sig iordning för utgång när den grabbiga jargongen skakas om.