Filmpaket:

Kortfilm c/o Folkets Bio – Hösten 2023 (Nytt paket)

Svensk Kortfilm c/o Folkets Bio
Folkets Bio har sedan 2008 biograflanserat fler än 200 kortfilmer i digitala format. Animationer, dokumentärer, spelfilmer och allt där emellan. Inför Kortfilmsdagen 2023 erbjuder vi också höstens program från 2023, innehållande det bästa av svensk kortfilm från den nya kortfilmsscenen.

Längd: 77 min
Bokning
: Victor Rothman bokning@filmlagret.se
Format: DCP, Tvix. Deadline för bokning: 4 dec.
Obs! Det går endast att boka hela paketet. Ni kan däremot välja vilka filmer i paketet ni vill visa när det är levererat.

GALATEA

Regi: Arvida & Hampus Byström
2023 / 8 min 

En livlös kvinnokropp hittas inlindad i plast i skogen. Vem är hon och hur har hon hamnat där? Hampus och Arvida Byströms debutfilm är en suggestiv Nordic noir som ställer okonventionella frågor om kvinnans roll i den ensamme mannens sexuella drifter.

Se filmen här: https://www.svtplay.se/video/KNw7qER/galatea

Doris & Bettan Marbella Mayhem

Regi: Ellen Ekman
2023 / 8 min 

Doris och Bettan, ett till synes vanligt pensionärspar njuter av solen på en strand i Spanien. Topless, med cigg i mungipan, sippande på cocktails. Efter klagomål vill ägaren till hotellet bredvid köra bort damerna, men det kommer han snart ångra.

Se filmen här: https://www.svtplay.se/video/jqWA5pz/doris-och-bettan-marbella-mayhem

I think of silences when I think of you

Regi: Jonelle Twum
2023 / 9 min 

I think of silences when I think of you är ett lyriskt porträtt av en kvinnas förlovning i Ghana och förestående i migration på slutet av 1990-talet. Filmen följer en kvinna som navigerar världen i relation till tystnad, med önskningar och drömmar om Europa som kuliss.

Se trailern här: https://europeanfilmawards.eu/en_EN/film/i-think-of-silences-when-i-think-of-you.22118

Madden

Regi: Malin Ingrid Johansson
2023 / 13 min 

Madden är en berättelse om att förhålla sig till sin flock. Om plikt kontra längtan. Om höga klackskor i koskit och uppskrämda djurkroppar som dundrar fram över ett västgötskt landskap. Om en skog av höga trädstammar mellan vår huvudperson och världen utanför.

Vi lever i en tid där självförverkligande, individualism och valfrihet krockar hårt mot den tradition av arv och det kollektivet som livet på en gård kan innebära.

Se filmen här: https://www.svtplay.se/video/edPgq3P/madden

Heart of an Astronaut

Regi: Jennifer Rainsford
2023 / 14 min 

En kort dokumentär som bjuder in dig på resan för en astronauts hjärta från jorden till rymden. Dess takt, dess faror och dess styrka berättas av astronautens läkare, flygkirurgen Brigitte Godard. Det är en romantisk resa av ett kardiovaskulärt system ut i rymden.

Se trailern här: https://www.visionsdureel.ch/en/film/2023/heart-of-an-astronaut/

Leila

Regi: Fariba Haidari
2023 / 25 min 

Ett porträtt av en oförglömlig transsexuell lärare i Herat, Afghanistan, som lyser trots utsikten att talibanerna ska återvända.