Where Dreams Cross

”When I Go Out I Bleed Magic” Ingrid Torvund, 2015 copy

Tid: 21 december kl 18.00 och 19.30
Var: Hilton Stockholm Slussen, Guldgränd 8

Where Dreams Cross uppmärksammar Kortfilmsdagen med ett besök på Hilton Stockholm Slussen, där två exklusiva gratis filmvisningar kommer att ske i två hotellrum, en kl 18.00 och en 19.30.

Visningarna är gratis men biljetter bokas på förhand genom att OSA till: info@wheredreamscross.com
Meddela i mailet vilken visning du vill gå på kl 18.00 eller 19.30 (OBS begränsat antal platser)

Passa även på att mingla och dricka något före och efter visningarna i hotellbaren Eken Bar.

Program:

17:00 mingel i Eken bar (specialpriser i baren)
17:45 uppsamling i lobby visning 1
18:00 filmvisning 1, 30 min
19:15 uppsamling i lobby visning 2
19.30 filmvisning 2, 30 min
20.00 kvällen fortsätter i baren

Vi inleder filmprogrammet med konstnären Conny Karlsson Lundgren film ”Koncert në Vitin 2014” (Lepurushja). 1978 producerades filmen ”Koncert në Vitin1936” inom det Albanska kommunistiska systemet och filmen kan läsas som en subtil kritik av systemet i sig självt. I Lundgrens film Koncert në Vitin 2014 (Lepurushja), omgestaltas den tidigare filmen i ett samarbete med performenskonstnären och artisten Lepurushja, från den lokala HBTQ-organisationen Aleanca, i Albaien. Filmen undersöker sångens konnotationer, hur existerande narrativ används och hur identifikation skapas i frånvaro av kontext och diskurs. Den andra filmen vi visar är Ingrid Torvund mytiska film ”When I Go Out I Bleed Magic” som kan ses som en fortsättning på hennes tidigare film Magic Blood Machine” från (2011). Som i hennes tidigare verk får vi även här följa med i en sagovärld där mysterier, liv, död och återfödelse utspelar sig i norska skogarna. Kvällen avslutas med filmen ”SONG N°22” som är gjord av den franska konstnären Céline Trouillet. Trouillet har sedan 1999 arbetat med en lång serie videoporträtt, där hon skildrar olika människor framföra en låt som är representativ för just dem. Trouillet skapar med dessa nära och till synes alldagliga porträtt en större berättelse. I filmen ”SONG nr 22” porträtteras två tvillingsystrar (Amélie och Marion) som framför låten ”Total Eclipse of the Heart” av Bonnie Tyler. Systrarnas synkroniserade sång och stillsamma framtoning skapar en kontrast till sångens dramatik. Filmen visar på ett subtilt sätt tvillingskapets ofta mångbottnade närhet.

”Koncert në Vitin 2014” (Lepurushja). Conny Karlsson Lundgren, 2014 och ”SONG N°22” Céline Trouillet, 2013

Visningarna är gratis men biljetter bokas på förhand genom att OSA till: info@wheredreamscross.com

Meddela i mailet vilken visning du vill gå på kl 18.00 eller 19.30 (OBS begränsat antal platser)

Passa även på att mingla och dricka något före och efter visningarna i hotellbaren Eken Bar.

Where Dreams Cross är ett konstprojekt som bygger på att försöka göra film och videokonst mer tillgänglig. Projektet syftar till att skapa nya visningsmöjligheter för konstfilm samt att nå ut med denna till människor som inte vanligtvis besöker konventionella gallerier. Tanken är att försöka göra konst tillgänglig för alla, oavsett bakgrund och samtidigt öppna upp det ofta slutna rummen som konstmuseer och konsthallar utgör.