Kortfilmsfestival med Svarta Gran

Leksand
18:00 – 21:00
Wallénhallen, Leksands folkhögskola Siljegårdsvägen 21, 793 33 Leksand

Efter att ha anordnat flertalet kortfilmsfestivaler är vi nu tillbaka igen. 21 december är årets kortaste idag och det är precis på denna dag som vi tillsammans med er kommer att titta på flertalet spännande kortfilmer inomhus i mysig julvärme. Välkommen till Wallénhallen hos Leksands folkhögskola där vi kommer att kunna äta en matbit, se två filmvisningar med flertalet kortfilmer (en för barn och en för de vuxna) samt diskutera spännande film. Undrar du vilka filmer vi kommer att visa? Toppen! Det är nämligen en överraskning och inget vi kommer att berätta i förväg. Vi kan dock lova att det är endast högkvalitativ film. Antalet platser är begränsade. Se till att köpa dina biljetter i förväg. Vi ses!

PROGRAM

Start kl.18.00

ALFONS OCH HEMLIGE MÅLLGAN

Alfons och hemlige Mållgan
Mållgan är Alfons hemlige vän. Så hemlig att bara Alfons kan se honom! Mållgan kommer så fort Alfons vill. Men ibland blir pappa väldigt trött på Mållgan.

God natt, Alfons Åberg
Alfons är fyra år och vill inte sova. Han är både törstig, kissnödig och vill att pappa ska läsa en saga till.

Vem spökar, Alfons Åberg?
”Så klart att det inte finns några spöken”, säger Alfons. Det finns inga monster och mystiska marsmän heller. Men ibland glömmer Alfons det.

VEM ÄR VAR?

En uppföljare till omåttligt uppskattade Vem. Vem är var? baserar sig på ytterligare åtta böcker av Stina Wirsén. Vi får följa nallen när hon letar efter sina kompisar och ringer på hos alla. Tänk hur olika det kan vara hemma hos folk… Vi får också vara med om en dramatisk taxifärd till sjukhuset. Vi får se hur himla superbra katten är på kullerbytta och hur väldigt arg nallen kan bli när det inte blir som hon vill. Ibland blir det bråk, fast det går alltid bra till slut i filmerna om nallen, fågeln, katten, nallegrisen och kaninen.

SVENSK KORTFILM C/O FOLKETS BIO HÖST 2022

Folkets Bio har sedan 2008 biograflanserat fler än 150 kortfilmer i digitala format. Animationer, dokumentärer, spelfilmer och allt där emellan. Inför Kortfilmsdagen 2022 erbjuder vi också höstens program från 2022, innehållande det bästa av svensk kortfilm från den nya kortfilmsscenen.


BILJETTPRISER
Nedan hittar du priserna. Utöver dessa tillkommer en bokningsavgift. Biljetter kan du köpa på vår webbplats www.svartagran.com
65+ år, 125 kr
18 – 64 år, 175 kr
6-17 år, 100 kr
0-5 år, kostnadsfritt