Kortfilmsdagen med Färgfilm i Halmstad

Halmstad
16:00 – 20:00
Nolltrefem, Fredsgatan 2, Halmstad
Fri entré, föranmälan via Eventbrite: https://kortfilmsdagenihalmstad.eventbrite.se


Den 21 december är årets kortaste dag. Det är också dagen då vi frossar i kortfilm av alla olika tänkbara sorter.

I år anordnas kortfilmsdagen äntligen i Halmstad igen, denna gången på Nolltrefem.
Ta en paus i julruschen – vi bjuder på kortfilm och julfika.

Missa inte chansen att se de senaste halländska kortfilmerna, guldkorn från hela Sverige och en specialvisning av en dokumentärfilm från Nepal!

I år presenterar vi två program med kortfilmer.

Kl. 16-17 visar vi dokumentärfilmen “Across the Himalaya” av Jasper Neupane & Rashmita Limbu (Nepal, 2022), följt av ett samtal med filmens svenska producent Jimi Vall Peterson.

“Across The Himalaya is a documentary that takes the audience on Jasper and Rashmita’s personal journey from a poverty-stricken childhood to where they are today, helping educate rural children all over Nepal.”

Kl. 18-20 visar vi dessa fantastiska kortfilmer:

Josefine av Johanna Andersson (Halland, 2021) – Regissör på plats!
Det är slutet av maj och snart dags för skolavslutning. Josefine har hamnat utanför i sin klass. För att göra situationen i klassen bättre inför sista läsåret på högstadiet kommer två inhyrda skådespelare till skolan. De ska jobba med drama under en dag utifrån samarbete och hur man ser på status.

Det är lite svårt ibland” av Robin Bukhamseen (Halland, 2022) – Regissör på plats!
“En liten film om att försöka nå fram med stora känslor i vardagen.”

“Äskhult – den eviga platsen” av Jimi Vall Peterson (Halland, 2022) – Regissör på plats!

“Förutom att vara ett populärt utflyktsmål är Äskhults by utanför Kungsbacka en plats där vårt förflutna hålls vid liv samtidigt som det skapas möjligheter för en mer hållbar framtid.”

“Den bruna tungans vals” av Valdemar Wahlbeck (Halland, 2022) – Regissör på plats!

En pojke i gymnasieåldern försöker att vara alla till lags och ställer alltid upp. Samtidigt som han försöker leva sitt eget liv räcker inte tiden till och han hamnar i ett mardrömslikt tillstånd.”

Låt det brinna” av Adam Starsmark (Sverige, 2021) – Regissör på plats!
“Arabella och David har precis gjort slut. Omtumlade tar de sig an nästa fråga: hur ska de berätta för sina klasskamrater för att undvika jobbig stämning i skolan?”

“Bromance” av SaraKlara Hellström (Sverige, 2022)
“15-årige Räkan sitter hemma och gamear när han motvilligt blir meddragen på fest. Väl på plats känner han sig obekväm och det är tydligt att han inte platsar in. Till slut får han nog och gör något drastiskt. Träffsäkert ungdomsdrama om vänskap, normer och stora känslor.”

Ett samtal med Fanny” av Marcus Carlsson (Sverige, 2021)

“Ett samtal med Fanny handlar om Fanny som är 10 år och har drabbats av leukemi. Det här är hennes tankar från Universitetssjukhuset i Örebro.”

“Försvar” av Simon Elvås (Sverige, 2021)

En turkisk militärdelegation är på besök och ingenjören Josef har fått förtroendet att sälja in det nya svenska vapensystemet. Tyvärr är Josefs 16-åriga dotter Nadia fredsaktivist och tillsammans med sina kompisar är hon fast besluten att stoppa försäljningen. När Josef inte kan hitta sitt passerkort bryter kaos och familjegräl ut mitt i världspolitiken.”

“Home Care Before Christmas” av Viktor Hertz, (Sverige, 2016)

“En dystopisk vision om framtida hemtjänst.”

Klicka här för anmälning https://kortfilmsdagenihalmstad.eventbrite.se
Arrangeras av Färgfilm