Vårens kortfilmer från Folkets Bio

Svensk kortfilm c/o Folkets Bio  Kortfilmsdagen
Folkets Bio har sedan starten 2008 biograflanserat närmare 150 filmer. Animerat, dokumentär, spelfilm och allt där i mellan har under åtta år setts på bio runt om i landet! Tillsammans med kortfilmsdagen har vi satt ihop åtta program med de bästa svenska kortfilmerna! Utöver det finns även möjlighet att visa alla Folkets Bios kortfilmer!

Gratis
Längd: 110 min
Bokning:Marie Ögren
marieo@folketsbio.se
De finns i format: DCP/TVIX/DCP

För ytterligare information kontakta Folkets Bio:
Oscar Eriksson
oscar.eriksson@folketsbio.se
www.folketsbio.se/kortfilm
0736827523

maran75-640x360

Maran (Åsa Ersmark)
Längd: 5 min

I en skulptural skymningstillvaro, som är konstnären Åsa Ersmarks egna mardrömmar och hallucinationer från uppväxten, misshandlar en häxa en försvarslös flicka från det att hon är fyra år till in i puberteten. Flickan förflyttas från mardrömmen till verkligheten och mot dödens gräns.

jag-var-en-vinnare-510px

Jag var en vinnare (Jonas Odell)
Längd:14 min

Jag var en vinnare är en animerad dokumentär där tre personer berättar om sina upplevelser kring spelberoende.

momsonfire_featimage2x-640x360

Moms on Fire (Joanna Rytel)
Längd:14 min

Två höggravida mammor ligger på soffan och snackar. Barnen leker, katten tittar på och samtalet berör sexuell frustration och ovilja inför moderskapet.

hopptornet_2-640x360

Hopptornet (Maximilien van Aertryck & Axel Danielsson)
Längd: 15 min

I ett 10 meter högt hopptorn ställs rädslan för att hoppa mot den personliga förlusten det skulle innebära att inte våga. En studie av mänskligt beteende i en konstruerad situation.

sleep_incidents

Sömnincidenter (Malin Erixon)
Längd:13 min

Hans lider av sömnbesvär. Men det finns hjälp att få! En självutnämnd specialist guidar oss genom denna absurda studie i sömn

.infantile270x170-640x360

Infantile (Vera Sjunnesson)
Längd:10 min

12-åriga Mira fascineras av sin tränare i synkroniserad simning och försöker komma henne nära. I sitt sökande testar hon både sina egna och sin tränares gränser

fragment-606px-606x360.

Fragment av ett liv i fyra scener (David Aronowitsch)
Längd:14 min

En ung pojke blir ombedd att ta hand om sin nyanlända släkting. Med sin pappas kvarlämnade kamera närmar han sig honom och skildrar hans väntan på Migrationsverkets besked.

noni-och-elizabeth_fotolisabi-fridell_810-640x360

Noni & Elisabeth (Nana Blondell)
Längd:10 min

Noni är 10 år och bor i veckorna hos sin mamma i Vasastan och på helgerna hos sin pappa i Skärholmen. Tillsammans med sin styvsyster Elizabeth ser Noni under en helg världen för vad den verkligen är – upp och ner.

hingsten640x360

Hingsten (Ninja Thyberg)
Längd:15 min

Adena är förtjust i sin snygga lärare, David. När hon på skolavslutningen får reda på att de ska fira midsommar på samma plats bestämmer hon sig för att söka upp honom. En påträngande och fåfäng tonårsförälskelse i midsommarnatten får snart oanade följder.