Vårens kortfilmer från Folkets Bio

Svensk kortfilm c/o Folkets Bio  Kortfilmsdagen
Folkets Bio har sedan starten 2008 biograflanserat närmare 150 filmer. Animerat, dokumentär, spelfilm och allt där i mellan har under nio år setts på bio runt om i landet! Tillsammans med kortfilmsdagen har vi satt ihop program med några av de bästa svenska kortfilmerna! Utöver det finns även möjlighet att visa alla Folkets Bios kortfilmer!

Gratis
Längd: 89 min
Bokning: Marie Ögren
marieo@folketsbio.se
De finns i format: DCP

För ytterligare information kontakta Folkets Bio:
Oscar Eriksson 0736827523
oscar.eriksson@folketsbio.se
www.folketsbio.se/kortfilm

 

Brev till Sverige, Salad Hilowle, 8 min
Salad Hilowle utvecklar sina finstämda poetiska betraktelser kring identitet och migration. Med brevkorrespondensens förskjutning beskriver han svårigheten i att mötas när erfarenheterna inom en familj skiljer sig åt.

Den blomsterid nu kommer, Victor Lindgren, 15 min
Sabina är romsk rumän som rest till Holmsund för att arbeta. Hon bor vid skroten där hennes bröder fått arbete. Här möter hon Elin, född och uppvuxen i Holmsund och mellan de två växer en vänskap(?) som kan komma att förändra allt.

Madre, Simon Mesa Soto, 14 min
Andrea följer med sin bästa vän från bergen utanför Medellin in till stan för att provfilma för en porrfilm. Längtan efter lyx och framgång lockar men konsekvenserna är större än begäret. En skoningslös skildring av hur en ung kvinnas liv slås sönder av sexuellt förtryck.

Amalimbo, Juan Pablo Libosart, 15 min
Amalimbo är berättelsen om femåriga Tipuana, som upplever ett limbo av längtan och sorg efter sin pappas död. Allt hon vill är att komma över till “andra sidan” för att träffa honom igen. En kortfilm som utspelar sig på en odefinierbar plats i en obestämd framtid

Fuckgirls, Saga Becker, 15 min
Tre kvinnor diskuterar sina erfarenheter av förtryck, självförakt och att själva kunna diktera sina livsvillkor. Saga Becker (Nånting måste gå sönder) regidebuterar med ett Lemonade-inspirerat transmanifest i tre delar som slår lika hårt som det blöder.

Studio 5, Axel Danielsson & Maximilien van Aertryck 11 min
Vad vi ser är en perfekt yta. Med professionalitet och allvar tar de oss genom nyheter från världens alla hörn – de är Sveriges största nyhetsprogram Aktuellts programledare. Med en stor dos humor levererar Studio 5 en inblick i en pausad show.