Göteborg Film Festival

kortfilmer-kollage-GIFF-900px

Göteborg Film Festival bjuder in till kortfilmskväll!
Datum och tid:
21 december, 18.00 – 19.30 med efterföljande fika
Plats: Biograf Draken, Järntorget, Göteborg
Biljetter: Finns att hämta innan visning på Draken från och med klockan 12.00 den 21 december. Max två biljetter per person gäller. Först till kvarn.

Måndag 21 december bjuder Göteborg Film Festival in till en härlig kortfilmskväll på Biograf Draken för att se på några av Sveriges bästa kortfilmer. Visningen är gratis och öppen för alla. Vi ser på film, julfikar och diskuterar de filmer vi sett.

Dessa filmer kommer visas:

  • Stoerre Vaerie av Amanda Kernell

Elle har tagit avstånd från sina samiska rötter men när hennes syster går bort tvingas hon återvända till sin hembygd. Återträffen blir en besvärlig konfrontation med ett liv som Elle har försökt förtränga.

  • Gabriel och Lasermannen av Babak Najafi

Najafi möter Gabriel, vars pappa skottskadades av John Ausonius, även känd som Lasermannen. På ett gripande sätt visar dokumentären om hur händelsen har påverkat dem och väcker tankar om främlingsfientlighet.

  • Jag vill nå dig av Victor Lindgren

Elin och Jennies föräldrar är skilda och har en infekterad relation. Från systrarnas perspektiv får vi se hur barnen dras in i föräldrarnas bråk. Filmen visar fina scener där ett starkt systerskap och Lill Lindfors musik kompenserar de svikande vuxna.

  • Las Palmas av Johannes Nyholm

Marja är en medelålders charterturist som inte riktigt behärskar det sociala spelet som råder på semestern. Marja spelas av Nyholms ettåriga dotter och hennes motspelare är dockor.

  • Kulturpengar av My Sandström

2010 vann Sandström kortfilmstävlingen Startsladden med ”Nudisten”. Prispengarna användes till hennes nästa film: ”Kulturpengar”. Mot att få filma hur de spenderades gav My Sandström 1 000 kr till slumpvis utvalda personer hon träffade på stan.

www.goteborgfilmfestival.se