Stockholm

Kortfilmskväll på Skärisbiografen #förstagången

Plats: Skärisbiografen i Kulturhuset Stadsteatern Skärholmen
Tid: 16.00-19.30
Pris: Fri entré

Välkomna att inspireras till att skapa film Fanzingos filmpedagoger! Mellan 16.00-18.15 är det drop in för alla som vill inspireras till att skapa film. Det blir julavslutning och de som vill kan redan nu anmäla sig till vårens serie av medialabb på Skärisbiografen tillsammans med Sveriges Röster och Fanzingo.

Mellan 18.15-19.30 är det filmvisning av unga filmskapares kortfilmer, musikvideor och minidokumentärer på temat #förstagången, ett viktigt tema inför valet och alla som röstar för första gången 2018. Träffa filmskaparna, prata film och låt inspirationen flöda.

Mer info: http://kulturhusetstadsteatern.se/Skarholmen/Evenemang/kortfilmskvall/

Winter Wonder World – Queer edition

Den 21:a december förvandlar Cinema Queer Bångska våningen på Stureplan till ett magiskt vinterpalats fyllt med kortfilm. Ett gratis mini-Cinema Queer med film, konst och fest!

Plats: Bångska våningen, Stureplan 6
Tid: 15-01
Pris: Gratis
Kortfilmsprogram: Sex specialcurerade program, mer info kommer snart!

cinemaqueer.se
https://www.facebook.com/events/500237110348934/

Balkan New Film Festival, dokumentär- och kortfilmsupplaga

Välkomna till den nya upplagan av Balkan New Film Festival doc.short.

Vi, tillsammans med Svenska Filminstitutet, Svenska institutet, bio Zita, ABF Stockholm, Stockholms länslandting och Kulturhuset i Kungsängen bjuder in Dig till att fira årets kortaste dag med BaNeFF doc:short – med fokus på Trans Cinema Nation. Frossa i dokumentär- och kortfilmer från balkanregionen och hela världen.
Kom och se de senaste berättelserna från Balkan via dokumentär- och kortfilmer och möt festivalens gäster, filmskaparna från Balkan som kan berätta om sin kamp om att få de bästa tagningar.

Plats:  Kulturhuset i Kungsängen, Kungsängens centrum
ABF Stockholm,  Katasalen, Sveavägen 41
Biograf Zita, Birger Jarlsgatan 27
Tid: 18-21 dec mellan 14:00-20:00
Pris: Se respektive biograf
Program biograf Zita: http://zita.se/kortfilmsdagen

Festivalen inleds med en kort introduktion av festivalens producent, skådespelerskan Jelena Mila. Därefter visas dokumentärfilmer från Albanien, Makedonien, Serbien, Montenegro, Kroatien, Bosnien och Hercegovina och även från Moldova, Ungern, Rumänien, USA, India och Sverige, med kortare pauser fram till kl. 21.00. Mer info om program kommer snart.

www.baneff.com
www.zita.se