Filmpaket:

Kortfilm c/o Folkets Bio – Våren 2021

Svensk Kortfilm c/o Folkets Bio
Folkets Bio har sedan 2008 biograflanserat fler än 150 kortfilmer i digitala format. Animationer, dokumentärer, spelfilmer och allt där emellan. Inför Kortfilmsdagen 2021 erbjuder vi också vårens program från 2021, innehållande det bästa av svensk kortfilm från pandemin.

Längd: 63 min
Bokning
: Marie Ögren marieo@folketsbio.se
Format: DCP. Deadline för bokning: 5 dec.
Obs! Det går endast att boka hela paketet. Ni kan däremot välja vilka filmer i paketet ni vill visa när det är levererat.

För ytterligare information kontakta kortfilmsdagen@folketsbio.se
www.folketsbio.se/kortfilm

Mansa: An ode to self exploration

Regi: Sofia Aedo Zahou
2020 / 5 min 

En ung man arbetar i sin pappas butik när han möter någon, som i ett ögonblick vidgar hans perspektiv av sig själv och vem han kan vara. Mansa: An ode to self exploration är en kärleksförklaring till de olika identiteter och nyanser som existerar bland oss. En kort dansfilm byggd kring låten ”Mussulo” av artisten Mansa.

Nattåget

Regi: Jerry Carlsson
2020 / 15 min 

18-åriga Oskar tar nattåget hem från Stockholm till Älvsbyn efter en arbetsintervju. På tåget ser han Ahmad och får ögonkontakt. För första gången möter Oskar samma längtan och attraktion som han själv känner.

LIHKKU!

Regi: Irma Bergdahl
2019 / 8 min 

Irma Bergdahl blandar repiga och skeva arkivklipp med Ella-Maria Nuttis dikter i sitt expressiva filmkollage. Resultatet är ett visuellt fyrverkeri och en kompromisslöst punkpoetisk historieskrivning om förtryck och fördomar från en unik filmröst, och samtidigt en kärleksförklaring till de unga samer som för kampen vidare.

Punani Steam

Regi: Emma Pål Brunzell
2020 / 14 min 

När influencern Isabell ska marknadsföra den kontroversiella produkten Punani Steam går det väldigt fel: hon spiller en kastrull kokhett vatten i underlivet. När hon från ett iskallt badkar måste förklara situationen för en oförstående sjuksköterska på vårdguiden känns ingenting begripligt längre.

Mardjuret

Regi: Frida E. Elmström
2020 / 8 min 

Mardjuret hör ett rop och bestämmer sig för att följa det. På botten av en brunn upptäcker Mardjuret något både skrämmande och bekant.

Jag vill se Gällivare brinna

Regi: André Vaara
2019 / 13 min 

Två killar träffas på fjället under midnattssolen. Deras lekfulla upptåg bär på en kritik riktad mot hemstaden Gällivare. Med ett magnifikt foto och stor känslighet skildras komplexa teman som utanförskap, vänskap och kärlek.