Filmpaket:

Kortfilm c/o Folkets Bio – Våren 2022 (Ny paket!)

Svensk Kortfilm c/o Folkets Bio
Folkets Bio har sedan 2008 biograflanserat fler än 150 kortfilmer i digitala format. Animationer, dokumentärer, spelfilmer och allt där emellan. Inför Kortfilmsdagen 2022 erbjuder vi också vårens program från 2022, innehållande det bästa av svensk kortfilm från den nya kortfilmsscenen.

Längd: 66 min
Bokning
: Victor Rothman bokning@filmlagret.se
Format: DCP, Tvix. Deadline för bokning: 5 dec.
Obs! Det går endast att boka hela paketet. Ni kan däremot välja vilka filmer i paketet ni vill visa när det är levererat.

Älskling

Regi: André Vaara
2022 / 12 min 

Artonåriga Rosannas tillvaro som nybliven mamma på landsbygden är hopplös och ensam. När hennes festsugna vänner dyker upp en sommarkväll suddas gränserna ut mellan tonårsliv och mammatillvaro.

Space is quite a lot of things

Regi: August Joensalo
2021 / 11 min 

Nyfikenheten för en värld utan kön tar med oss till en värld av maneter och disco. Fyra transpersoner delar sin upplevelse av hur de relaterar (eller inte relaterar) till sin könsidentitet, och hur de föreställer sig sin egen queera utopi. Det avslöjas även om ens könsidentitet kan kännas i tårna eller inte.

Plikt

Regi: Daniel Permbo
2021 / 9 min 

En nybliven pappa sitter vaken på sin säng och lyssnar till sin nyfödda bebis snarkningar under barnvagnens sufflett. Snarkningarna tystnar och öppningen i barnvagnen blir en portal in i en skrämmade drömvärld.

Boll

Regi: Salad Hilowle
2021 / 7 min 

Boll är en undersökande och humoristisk film där fotbollens biroller står i fokus. Vad händer när man vänder kameran bortom planen? I filmen återskapas fotbollens skådespel med hjälp av dess osynliga hjältar. En underhållande skildring av vår besatthet av en boll.

Berry Pickers

Regi: Agnes Skonare Karlsson
2022 / 15 min 

Två thailändska bröder är i Sverige för att plocka bär, men en kraftig värmebölja i fjällen har hindrat tillväxten. Medan bröderna förtvivlar, skuldsatta för resan, badar turistande svenskar i fjällsjöarna. Desperationen växer i en drabbande film om globala klasskillnader.

Pink Rider

Regi: Daniel Aguirre
2021 / 12 min 

En intim och personlig reflektion över 2000-talets arbetsförhållanden, sett ur ett cykelbuds synvinkel. Genom nostalgi och frustration fördjupas  vår förståelse för arbetarens situation i den så kallade gigekonomin. Allt till tonerna av svensk punk.