Filmpaket:

Kortfilm c/o Folkets Bio 2020

Svensk Kortfilm c/o Folkets Bio
Inför Kortfilmsdagen 2021 erbjuder vi också vårt program från 2020, innehållande det bästa av svensk kortfilm från pre-pandemin.

Längd: 87 min
Bokning: Marie Ögren marieo@folketsbio.se
Format: DCP. Deadline för bokning: 5 dec.
Obs! Det går endast att boka hela paketet. Ni kan däremot välja vilka filmer i paketet ni vill visa när det är levererat.

För ytterligare information kontakta kortfilmsdagen@folketsbio.se
www.folketsbio.se/kortfilm

Daddy's Girl

Regi: Julia Lindström
2020 / 13 min 

Fjortonåriga Los relation med sin pappa framstår som enkel och skämtsam i Julia Lindströms okonstlade skildring av en tonårsflickas nyfikna och obesvärade sexualitet. Med skarpt berättande vrids våra förväntningar på lust, skam och föräldraskap.

VINNARE AV STARTSLADDEN – GIFF 2020

Stad Nr13

Regi: Salad Hilowle
2020 / 9 min 

En rymdfarkost har misslyckats med sitt uppdrag och kan kraschlanda på jorden när som helst, men ingen vet när och var. I Gävle tycks vardagen lunka på som vanligt. Ögonblick från livet i staden varvas med elvaårige Omars filosofiska tankar.

A Legacy of Horses

Regi: Annika & Jessica Karlsson
2020 / 16 min 

År 1996 red John stolt barbacka på sin häst bland de gråa höghusen i Ballymun- förorten till Dublin som är känt för sin starka hästkultur. Nu, 20 år senare, ska hästarvet, som han själv fick av sin far, överföras till sonen Daragh som snart blir 16 år gammal.

Index

Regi: Nicolas Kolovos
2020 / 11 min 

Tiden är knapp, stämningen hätsk och nervös, när flyktingarna hoppar av lastbilsflaket för att sätta sig i en båt som ska ta dem över havet. Men en pojke kan inte följa efter. Han har fastnat med sitt finger.

Utflykt

Regi: Theodor Solin
2020 / 9 min 

En brukare från ett LSS-boende har blivit lovad en loppisutflykt, men blir istället tvingad av den vikarierande personliga assistenten att lura folk på pengar i ett välbeställt villaområde.

Utan Er

Regi: Jean-Luc Mwepu 
2020 / 13 min 

Mitt i en svensk skog lever flyktingarna Idris och Kojo i hemlighet.De är de sista överlevarna från sin afrikanska klan. En drömsk och poetisk mytologi om av att vara en främling i sitt eget land och leva med misstänkliggörande och våld.

Min relation till vuxna män

Regi: Edvina Koda Sander
2020 / 5 min 

En humoristisk betraktelse över makt och den pågående jakten på manlig bekräftelse i Sveriges filmbransch. Hur det är att stå precis utanför och tittat in, och hur förförsikt löftet att äntligen få bli insläppt är.

Tomorrow the Birds Will Sing

Regi: Arvin Kananian
2020 / 11 min 

En stretande konstnär kliver in i en obskyr värld där en grindvakt står i vägen för hennes möjligheter att förverkliga sin konst. Konstnärens strävan efter bekräftelse tvingar henne att ge bort sin själ och ordagrant se den bli styckad i blodiga bitar.