Filmpaket:

Knattefilm: Alfons Åberg forever

Obs! De tre filmerna i Alfons leker Einstein finns förutom på svenska också på meänkieli, samiska (nordsamiska) och romani chib (kaale).

Längd: 40 min
Bokning: Marie Ögren marieo@folketsbio.se
Format: DCP. Deadline för bokning: 5 dec.

För ytterligare information kontakta kortfilmsdagen@folketsbio.se
Eller besök www.folketsbio.se/kortfilm

Regi: Liller Möller
År: 2015
Längd: 40 min

Tre Knattefilmer om Alfons Åberg. Två av dem baserade på böcker – Hur långt når Alfons och Alfons och soldatpappan – och den tredje på ett originalmanus, Alfons leker Einstein.

Hur långt når Alfons
Alfons är nu en skolpojke och funderar på det mesta. Var börjar och slutar allt? Hur mycket av Alfons är egentligen verkligen Alfons? Om man spottar på gatan, är det en bit av en själv som ligger där i spottet?

Alfons och soldatpappan
Alfons har en ny kompis, Hamdi och de leker ofta krigslekar. Hamdis pappa har varit med i kriget, ett riktigt krig. Alfons och Hamdi vill gärna att pappan ska berätta om kriget. Men den här soldatpappan vill inte så gärna berätta…

Alfons leker Einstein
Alfons funderar över uppfinningar och uppfinnare. Tillsammans med Hamidi och Milla gör han en uppfinningsbok och testar en del av dem i praktiken.

De tre filmerna i Alfons leker Einstein finns förutom på svenska också på meänkieli, samiska (nordsamiska) och romani chib (kaale).