Niki Lindroth von Bahrs magiska värld

Svensk kortfilm c/o Folkets Bio  Kortfilmsdagen
Folkets Bio har sedan starten 2008 biograflanserat närmare 150 filmer. Animerat, dokumentär, spelfilm och allt där i mellan har under nio år setts på bio runt om i landet! Tillsammans med kortfilmsdagen har vi satt ihop program med några av de bästa svenska kortfilmerna! Utöver det finns även möjlighet att visa alla Folkets Bios kortfilmer!

Gratis
Längd: 51 min
Bokning:Marie Ögren
marieo@folketsbio.se
De finns i format: DCP

För ytterligare information kontakta Folkets Bio:
Oscar Eriksson
oscar.eriksson@folketsbio.se
www.folketsbio.se/kortfilm
0736-827523

Min börda, Niki Lindroth von Bahr, 13 min
Ett köpcentrum vid en stor motorväg utgör platsen för en apokalyptisk musikal. Formsäker animation till auto-tune musik framförd av Klungan. Om befrielse genom den stora katastrofen.

 

Simhall, Niki Lindroth von Bahr 14 min
Sex personer möts i en simhall. Hästen, simhallens föreståndare är en plikttrogen och slitsam vän av ordning. Lokalerna har under åren kommit att bli hela hennes tillvaro. Två vargar kommer till simhallen för att bada. Deras relation är svår att definiera men den ena vargen utövar en ständig maktuppvisning över den andra. Tre möss besöker även simhallen, men de har helt andra planer som när de inte löper på som planerat utlöser en katastrof.

Tord och Tord, Niki Lindroth von Bahr 11 min
En dag när Tord kommer hem ser hans lägenhet annorlunda ut. Den tillhör hans nya granne, som också heter Tord. Tord och Tord utvecklar tillsammans ett eget kodspråk som till slut blir lite för klurigt, så till den grad att de själva börjar misstolka saker och ting.

Las Palmas, Johannes Nyholm 13 min
En medelålders tant på chartersemester försöker träffa nya vänner och ha kul. Rollen spelas av en ettårig flicka, övriga skådespelare är marionettdockor.