Lasse Persson retrospekt

Svensk kortfilm c/o Folkets Bio  Kortfilmsdagen
Folkets Bio har sedan starten 2008 biograflanserat närmare 150 filmer. Animerat, dokumentär, spelfilm och allt där i mellan har under nio år setts på bio runt om i landet! Tillsammans med kortfilmsdagen har vi satt ihop program med några av de bästa svenska kortfilmerna! Utöver det finns även möjlighet att visa alla Folkets Bios kortfilmer!

Gratis
Längd: 29 min
Bokning:Marie Ögren
marieo@folketsbio.se
De finns i format: DCP

För ytterligare information kontakta Folkets Bio:
Oscar Eriksson
oscar.eriksson@folketsbio.se
www.folketsbio.se/kortfilm
0736-827523

Honey-Bunny, 1992, 5 min
En liten figur kommer in på en restaurang och vill bli serverad Honey-Bunny och den stora servitrisen kommer in med olika varianter men ingen är den rätta. Slutligen blir den lilla figuren själv serverad till andra gäster och blir då nöjd.

Hand i Hand, , 1996, 4 min
Filmen är animerad och utspelar sig högt ovan marken på lina. Fyra graciösa flickor med skilda hudfärger och utseenden ska utföra en vacker lindans, men de hindras dessvärre av sina egna fördomar och får till slut ta den bittra konsekvensen av detta.

Halva Kungariket,  1998, 6 min
Bakom ett sagoslott fröjdar sig tre käcka bin med tre fagra blommor. En osympatisk groda dyker upp och en märklig händelsekedja tar sin början.

Bikini, 2004, 7 min
En finnig ung man är rädd för att komma ut ur omklädningsrummet vid badstranden i den gulprickiga bikini han klätt sig i. Han blir dock uppvaktad av två glada manliga tvillingar som är benägna att överge sin spetsbröstade väninna för denna smala unga dam.

Hetero, 2013, 5 min
Hetero är en fars med sparkar i rumpor och ägg i skallar om myten, kulten och sakramenten kring den populära heterosexualiteten. Hetero erbjuder en färd på ca 5 fullanimerade minuter i en klassisk tradition till rytmisk musik.

Showing it all, 2016, 2 min
En striptease show med krävande publik.