Kino

Kortfilmsdagen-Kino-Lund-2015

Tid: 21 december från 15.35
Plats: Biografen Kino, Kyrkogatan 3, Lund
FRI ENTRÉ!

Ta en paus i julruschen! På årets (näst) kortaste dag visar Kino aktuell, närproducerad och fantastisk kortfilm av skånska filmare på Kino. Första filmpaketet börjar rulla när solen går ned kl 15.35. Dessutom bjuder vi på på glögg och pepparkakor i foajén.

Paket 1 – Människor och världen (57 min)
Start 1: kl 15.35
Start 2: kl 18.30

Carry a Couch Regi: Nille Leander, Sverige 2015, 9 min
En kort surrealistisk kärleksfilm, en metaforisk betraktelse över vad man bär och hur det är att bära. Första gången man lyfter gemensamt bär man också tidigare erfarenheter och det är mycket man ska lära sig bära i livet tillsammans med andra.

Hilma Regi: Hanna Sköld, Sverige 2015, 15 min.
Hilma är hörselskadad och kämpar för att hitta sin identitet. Hon träffar en pojke och försöker bryta sig ur sin isolering och in i sin omvärld. Men Hilma har svårt att uttrycka sina känslor. Hon är fast i en tyst värld och letar efter ett sätt att kommunicera.

Peggy Regi: Viktor Strand, Sverige 2015, 15 min. Ett gäng rånar en kvartersbutik och dealar droger. Peggy är kittet i gänget som både håller samman och splittrar. En av killarna är rädd för det mesta och blir helt knäckt när han själv blir rånad. Färgstarka karaktärer driver handlingen framåt i en film där festen aldrig slutar.

Flykting 532 Regi: Goran Kapetanovic, Sverige 2015, 14 min.
Baserad på regissören Goran Kapetanovics självupplevda händelser från tiden när han som 17-åring kom till Sverige som flyktingbarn från krigets Sarajevo 1993. Sevko är hans alter ego som möter en annorlunda värld i den lilla skånska bruksorten.

Kvinna vid grammofon Regi: Ola Simonsson & Johannes Stjärne Nilsson, Sverige 2006,  4 min.
En kvinna sitter vid en grammofon. Hon äter en bit tårta på en assiett. En svart LP snurrar under pickupen. Kvinnan lyssnar. När skivan tar slut bestämmer hon sig för att spela något annorlunda.
Paket 2 – Människor och världen forts. (62 min)
Start 1: kl 17.00
Start 2: kl 20.00

Under rymdskeppet Regi: Caroline Ingvarsson, Sverige 2015, 15 min.
Julie och Paul är grannar och vänner. Hon är precis på väg in i tonåren och han är medelålders. Tillsammans tillbringar de sommarens lata dagar i solen.

Embryo  Regi: Emma Thorsander, Sverige 2014, 14 min.
En animerad dokumentärfilm om fem kvinnor som av olika anledningar har gjort abort. Kvinnorna slits mellan sina egna val och samhällets värderingar. En drabbande film om samhällets normer och de tabun som fortfarande lever kvar kring att göra abort.

M-E: A Video Selfie Regi: Eva-Marie Elg, Sverige 2015, 15 min.
Ett experimentellt självporträtt. En semidokumentär berättad av tarotläsare, hypno-terapeuter, astrologer, psykologer och drömtydare. Kan de måla ett realistiskt porträtt av mig eller blir det en karikatyr?

Sex & Taxes Regi: Ewa Einhorn & Jeuno Je Kim,  Sverige 2015, 12 min.
I Krabstadt botas den fruktade vinterdepressionen med statssubventionerad porr. Men när de nya marknads- och hälsoreformerna släpper porren fri, dras Krabstadt in i ett förödande porrberoende. En provokativ film om hälsa.

Music for One X-mas & Six Drummers Regi: Ola Simonsson & Johannes Stjärne Nilsson, Sverige 2011, 6 min.
Sex trumslagare förklädda till luciatåg tar sig in på ett ålderdomshem. I hemlighet framför de ett musikstycke på symaskin, julpyssel och änglaspel.

Läs mer:
https://www.facebook.com/events/992179704174500/
http://kino.nu/kortfilmsdagen