Höstens kortfilmer från Folkets Bio

Svensk kortfilm c/o Folkets Bio  Kortfilmsdagen
Folkets Bio har sedan starten 2008 biograflanserat närmare 150 filmer. Animerat, dokumentär, spelfilm och allt där i mellan har under nio år setts på bio runt om i landet! Tillsammans med kortfilmsdagen har vi satt ihop program med några av de bästa svenska kortfilmerna! Utöver det finns även möjlighet att visa alla Folkets Bios kortfilmer!

Gratis
Längd: 86 min
Bokning: Marie Ögren
marieo@folketsbio.se
De finns i format: DCP

För ytterligare information kontakta Folkets Bio:
Oscar Eriksson 0736827523
oscar.eriksson@folketsbio.se
www.folketsbio.se/kortfilm

Stranded, Viktor Johansson, 12 min
Tariq väntar på utvisning från Sverige, men med hjälp av Nathalie och hennes cross tar de sikte mot en mystisk ö i Bottenviken, en ö för flyktingar.

Min homosyster, Lia Hietala, 15 min
Majken har vetat att hon är homosexuell sen hon var sju år och Gabbi insåg nyligen att hon också gillar tjejer. Men hur ligger det egentligen till med Gabbis 10 åriga lillasyster Cleo, vem är hon egentligen kär i? Är det en tjej eller är det en kille? Cleo följer med Gabbi till flickvännen Majkens sommarhus. På en bilresa norrut uppstår en tyst kamp mellan dom äldre förebilderna, vem ska vinna Cleos förtroende?

Kometen, Victor Lindgren, 11 min
Två män gömmer sig bakom ett stängsel vid en gränskontroll. De har just påbörjat sin flykt från förtryck och förföljelse i hemlandet. Bara en av dem ska nå fram till Sverige. Han är kometen.

Push it, Julia Thelin, 7 min
I gymnastiksalen är Adam kung. När Hedda utmanar hans position får det inte den effekt hon förväntar sig. Träffsäkert och talande om vad som uppfattas och uppskattas och hur gruppen upprätthåller hierarkiska strukturer.

M Parent, Niccolas Maurice, 10 min
En kort dokumentär baserad på familjefoton och historier.

Ambassadors wife, Theresa Traore Dahlberg, 19 min
Vi följer den Franska ambassadörens fru i hennes vardag i Ouagadougou. Hon drömde om att bli en berömd operasångerska men använder nu sången som en ventil för att överleva sin till synes priviligierade vardag. Frustrationen och maktlösheten hon känner inför sin man går ut över arbetarna på residenset. Filmen väcker frågor kring maktstrukturer, klass, postkolonialism och feminism på ett poetiskt, subtilt och förföriskt sätt.

Önskedrömmar, Jonathan Etzler 12 min
Anita och Gunnar är pensionerade och lever ett stilla liv, de ser på tv och det kärlekslivet har sedan länge somnat in. När Anitas dröm kommer till liv, via en charmig programledare, ställs de båda inför en stor förändring.