Höstens filmer från Folkets Bio

Svensk kortfilm c/o Folkets Bio  Kortfilmsdagen
Folkets Bio har sedan starten 2008 biograflanserat närmare 150 filmer. Animerat, dokumentär, spelfilm och allt där i mellan har under åtta år setts på bio runt om i landet! Tillsammans med kortfilmsdagen har vi satt ihop program med de bästa svenska kortfilmerna! Utöver det finns även möjlighet att visa alla Folkets Bios kortfilmer!

Gratis
Längd: 101 minuter
Bokning: Marie Ögren
marieo@folketsbio.se
De finns i format: DCP/TVIX/DCP

För ytterligare information kontakta Folkets Bio:
Oscar Eriksson 0736827523
oscar.eriksson@folketsbio.se
www.folketsbio.se/kortfilm

ingen-socc88mn2-640x360

Ingen sömn på Stengatan (Clara Bodén)
Längd: 14 min, 2016

Regissören Clara Bodén har gjort en nattlig inventering av Luleå utifrån Mattias Alkbergs låt “Ingen sömn på Stengatan” och med fokus på människor som jobbar nattskift. Vi möter arbetare på stålverk, i hemtjänstens nattpatrull, en vakt som kör sitt nattliga crossfitpass, en busschaufför och några fler som inte sover denna januarinatt.

exercise_one_foto_leydis_manso_aguilar-kopia-2-640x360

Excersice One (Victoria Verseau)
Längd:14 min, 2016

Juli finner gemenskap online efter sin könskorrigering. I längtan efter närhet bestämmer hon sig till slut för att ta steget ut i verkligheten och träffa en man. Men världen utanför är inte lika förstående och kvällen slutar inte som hon hoppats.

pressbild-focc88rocc88vare-640x360

Förövare (Ewa Cederstam)
Längd: 7 minuter, 2016

Över sex tusen våldtäkter anmäls i Sverige varje år. Förövare är en film om några av dem som har dömts för detta brott, några av människorna bakom siffran. Hur ser de på sig själva? Hur ser de på offren? Hur ser de på brottet? Och hur ser de på möjligheten att – som dömd gärningsman – gå vidare efter avtjänat straff?

Picture 003

Man (Maja Borg)
Längd: 14 min, 2016

Virginia Woolf för oss genom transformeringen av regissörens egen kropp under hens graviditet. Man är en expansion av kön och språk, en filmatisering av den biologiska och kulturella människroppen i förändring. Om kroppen som uttrycksform och om könsidentitet under en graviditet.

fightonaswedishbeach_-simonvahlne_photo2-320x180

Fight on a Swedish Beach (Simon Vahlne)
Längd:15 min, 2016

Det är svensk sommar, solen skiner och familjerna har samlats på de långa sandstränderna utanför Varberg. Men vad händer när några halvfulla ungdomar kallar en gubbes fru hora och ”heilar” mitt i semesterparadiset?  Fight on a Swedish Beach ställer sig frågan – vågar vi säga ifrån?

kroppenacc88renensam-kopia-640x360

Kroppen är en ensam plats (Ida Lindgren)
Längd: 10 minuter, 2016

Kroppen är en ensam plats bjuder in till det förbjudna universum som varje människa som drabbats av ätstörningar gör allt för att dölja för omvärlden. En personlig, intim skildring där huvudpersonen kämpar för att bryta sig ur destruktiviteten trots att det är hennes enda trygghet.