Flykt & migration

Kostnad: 500 kr ex moms
Längd: 55 min
Bokning:Marie Ögren
marieo@folketsbio.se
De finns i format: DCP/TVIX/DCP

För ytterligare information kontakta Folkets Bio:
Oscar Eriksson
oscar.eriksson@folketsbio.se
www.folketsbio.se/kortfilm
0736827523

Frågor om flykt och migration är just nu mer aktuellt än någonsin, vi har samlat några kortfilmer som belyser dessa stora frågor.

11-my-code-name-still-jpg

9/11 MY CODE NAME WAS MANUEL (Gorki Glaser-Müller)
Längd: 4 min

Vissa hemligheter är så viktiga att de måste viskas fram. Gorki föddes i diktaturens Chile 1973. Hans föräldrar gav honom revolutionära och symbolbärande namn som en motståndshandling och den lille pojken fick bära kodnamn för att inte riskera tortyr och hot.

krigsduvor-1

Krigdsuvor (Zanyar Adami)
Längd:14 min

Shadi, 11 år, tittar ut genom flygplansfönstret. Hon har precis slitits ifrån sin mamma på flygplatsen och är ensam på väg mot en okänd värld. När hon till slut hamnar i ett hem för ensamkommande flyktingbarn utanför Stockholm har hon svårt att skilja på verklighet och fantasi. Det enda hon vill är att få vara med sin mamma igen och på nätterna hör hon mammans röst i sina drömmar. Krigsduvor är en film om separation, längtan och mod.

proposition_grade_v01-3-640x360

Proposition (Ahmed Abdullahi)
Längd: 9 min

När en man och en kvinna vaknar upp en morgon i ett framtida Sverige har ett slöjförbud just trätt i kraft. Med ett stramt berättande ges en ödesmättad bild av en framtid som tyvärr inte känns fullt så osannolik som det vore önskvärt.

salaam_filmbild-jpg

 

Salaam, (Ahmed Abdullahi)
Längd: 14 min

Mahmod är en somalisk man som är bosatt i Sverige. Han jobbar väldigt hårt för att få hit sin familj, men nånting går snett och nu är det upp till honom att lösa det.

fragment-606px

Fragment av ett liv i fyra scener (David Aronowitsch)
Längd: 14 min

En ung pojke blir ombedd att ta hand om sin nyanlända släkting. Med sin pappas kvarlämnade kamera närmar han sig honom och skildrar hans väntan på Migrationsverkets besked