Den perfekta lunchen (44 minuter pärlor att avnjuta vid lunchvisning)

Kostnad: 500 kr ex moms
Längd: 44 min
Bokning:Marie Ögren
marieo@folketsbio.se
De finns i format: DCP/TVIX/DCP

För ytterligare information kontakta Folkets Bio:
Oscar Eriksson
oscar.eriksson@folketsbio.se
www.folketsbio.se/kortfilm
0736827523

Butyouareadog3

But you are a dog (Malin Erixon)
Längd:
12 minuter
En udda grupp människor samlas för att se en dansföreställning. Spänningen är stor för vad man kommer att få se. Trots olika egenheter kan de inte undvika att lägga märke till den avvikande. En finurlig och stillsam film fylld med humor om hur svårt livet kan te sig för den som inte riktigt passar in.

pussyhavetheopower3
Pussy Have the Power (Lovisa Sirén)
Längd:
14 minuter
Pussy Have the Power förärades Sveriges största kortfilmspris Startsladden på Göteborg International Film Festival.
Juryns motivering: ”Startsladden 2014 tilldelas en film som engagerade juryn i vilda diskussioner. Den har ett anslag och en energi som står ut, och den skapade hos var och en av oss en färdig uppfattning som sedan förändrades under filmens gång. Filmen visar på ett provocerande sätt hur svårt det är att på djupet utmana invanda könsroller, och hur effektivt de kan störa den kreativa processen. Detta Fittans år 2014 tilldelas Startsladden Pussy Have the Power av Lovisa Sirén.”

Elvakaffe_2
Elvakaffe (Maria Fredriksson)
Längd:
14 minuter
Fyra äldre damer träffas för att dricka kaffe, men de pratar varken om barnbarn, kakrecept eller virkning. De diskuterar Viagra, orgasmer och att ta en snabbis. Och hur skulle det egentligen vara att ha en man med löständer i sängen? Inget utelämnas när de minns det förflutna och den sexuella revolutionen som uppkom runt dem. En värmande historia som skänker njutning långt in på ålderns höst.

haveaniceday_arg_640
Have a nice day (Åsa Johannisson)
Längd:
4 minuter
”Tänk om jag glömde spisplattan på? Tänk om hela huset börjar brinna?”
Många av oss kan känna igen de oroliga tankarna när vi skyndar hemifrån, men det hindrar oss inte att komma iväg. För K blir emellertid detta en morgon då tanken på eld tar över. Strategierna för att hindra en brand blir allt mer tvingande och absurda. När hon väl tror sig ha lyckats eliminera brandfaran, tar elden en ny och oväntad väg…