Animerat

Kostnad: 500 kr ex moms
Längd: 69 min
Bokning:Marie Ögren
marieo@folketsbio.se
De finns i format: DCP/TVIX/DCP

För ytterligare information kontakta Folkets Bio:
Oscar Eriksson
oscar.eriksson@folketsbio.se
www.folketsbio.se/kortfilm
0736827523

benjamin
Benjamins flowers (Malin Erixon)
Längd:
12 minuter
Benjamins brist på kärlek och sällskap har placerat honom i det luddiga gränslandet mellan fantasi och verklighet, där det kan vara svårt att förstå vad som är vad. Vi får möta Benjamin i det rum han lever sitt liv – se hans förvirring, tvångstankar och färgglada fantasier. En finurlig och stillsam film om hur svårt livet kan te sig för den som inte riktigt passar in.

whaledwomen
Whaled Women (Ewa Einhorn och Je Kim)
Längd:
8 minuter
SS och KK är två nitiska kvinnor som arbetar på kontoret för utveckling i Krabstadt, en liten stad dit de nordiska länderna har skickat sina oönskade. En dag blir ett gäng underliga varelser strandsatta vid kusten och det blir SS och KK som får i uppgift att hantera situationen. Något de är långt ifrån bekväma med och konsekvenserna blir därefter.

Stillborn3
Still Born (Åsa Sandzén)
Längd:
10 minuter
En mamma försöker förstå vad som hände när hennes barn dog i magen. Hon vill återge den korta tid hon fick med sitt döda barn för att få leva i det minnet en liten stund till, men också för att prata om en erfarenhet som är tabu. Hon berättar om saknaden och om omvärldens reaktioner i denna animerade film om smärta, vrede och maktlöshet.

Adelshingst_highres
Adelshingst (Sofia Priftis och Linust Hartin)
Längd:
15 minuter
Maria tar jobb som piga hos en adlig familj på landsbygden. Inspirerad av sin bästa väns problem att få inseminera får vår hjältinna en plan. Adelshingst är film om att inte acceptera sin plats i de givna hierarkierna och ställa framtiden på ända. En revolutionär instruktionsfilm mot klassamhället fylld av handfasta tips!

GermanShepherd_1
German Shepherd (Nils Bergendal)
Längd:
10 minuter
David Paul, amerikansk jude med en irrationell skräck mot tyskar. En skräck som bottnar i hans mor, en överlevares, historier. Samtidigt hyser han en enorm fascination för förintelsefilmer – en fascination som gör honom minst sagt förvirrad. German Shepherd är en film om att svaret på ens frågor inte alltid ligger i det förgångna.

simhall
Simhall (Niki Lindros von Bahr)
Längd:
14 minuter
Sex personer möts i en simhall. Hästen, simhallens föreståndare är en plikttrogen och slitsam vän av ordning. Lokalerna har under åren kommit att bli hela hennes tillvaro. Två vargar kommer till simhallen för att bada. Deras relation är svår att definiera men den ena vargen utövar en ständig maktuppvisning över den andra. Tre möss besöker även simhallen, men de har helt andra planer som när de inte löper på som planerat utlöser en katastrof.