Kortfilmsdagen – 1 dag kvar!

Endast 1 dag kvar till årets kortaste dag och Kortfilmsdagen!  I år firas Kortfilmsdagen 25 orter över hela landet. Dagen firas med 31 arrangemang på en uppsjö spännande platser: biografer, konsthallar, en paradvåning, i en nedlagd inredningsbutik och mot en snövall – för att nämna några. Dessutom har SVT 2 tillägnat en helkväll som delas upp i två akter (kl 20:00 och 22:15). Aktuella regissören Tomas Alredson gästar och programledare Kim Veerabuthroo Nordberg leder oss genom kvällen.

De flesta evenemangen är gratis och erbjuder ett brett utbud av spelfilm, dokumentärer, svenska och internationella filmer, film för barn och vuxna, videokonst och en hel del lokalproducerad film.

Här hittar du alla visningar i Sverige under Kortfilmsdagen 21 dec.

Länge leve kortfilmen!