Filmfrukost, regissörsbesök och naturfilm i Skånes län

Svenskarna av Manolo Diaz Rämö

Skånes län har fyra olika evenemang på Kortfilmsdagen. Befinner du dig i Malmö och Lund har du ett helt smörgåsbord av kortfilm och intressanta samtal.

Varför inte börja dagen med en kortfilmsfrukost? Doc Lounge Malmö bjuder på X-mas short film breakfastMedia Evolution City. I samarbete med Flatpack Film Festival har de kurerat ihop ett fint kortfilmsprogram för den morgonpigga publiken. Dörrarna öppnas kl 08:00. Det är fri entré inkl. frukost och anmälan krävs. Se mer information om evenemanget här.

Biograf Panora visar ett urval av årets kortfilmer från Folkets Bio från kl 16:30. Angela Bravo, visar och samtalar om sin film Nr 153 och Svenskarna (regi: Manolo Diaz Rämö) som hon har producerat. Därefter visar de När Hades står i blom av Lena Mattson, även hon kommer att ha samtal efter filmen.  I pauserna mellan visningarna bjuds det på julfika, mingel och musik från Dj Stry. Se mer information om evenemanget här.

Under 2017 Skånes konstförening haft ett flertal utställningar som behandlar relationen mellan människa, natur och djur och de avslutar nu året med att visa hur konstnärer tagit sig an kortfilmsformatet för att undersöka dessa frågor. Speciellt för arrangemanget är också att de kommer att ha live-rapportering av naturlandskap i Nordnorge av konstnären Marte Edvarda Tidslevold. Evenemanget börjar kl 17:00 och har fri entré.  Se mer information om evenemanget här.

I biografen Kino i Lund rullar kortfilmsvisningarna igång när solen går ned – kl 15.35 – och under aftonen visas två olika kortfilmspaket från Folkets Bio. De bjuder på julfika och har fri entré. Se mer information om evenemanget här.

Här hittar du fler visningar i Sverige under Kortfilmsdagen 21 dec.