Kortfilm i Norrköping, Växjö, Varberg och Halmstad!

Önskedrömmar av Jonathan Etzer

I Växjö får vi ta del av både film och samtal. Där har Folkets Bio Palladium bjudit in Niki Lindroth von Bahr (regissör), Emilie Wallgren (regissör, producent, kulturutvecklare) och Lotta Nyblom (filmkonsulent Film & Publik, Reaktor Sydost) för att prata om Filmskapande i kortfilmsformat. Därefter kan ni se ett urval av regissörernas filmer. Fri entré. Se mer information om arrangemanget här.

I år gästar pop-up bion Kort & Gott soppkaféet och butiken Etcetera i Norrköping. Butiken har öppet till sent och det kommer att finnas värmande soppa till försäljning. De visar ett urval av Folkets Bios kortfilmer och i pauserna spelar Dj Babylady musik. Det utlovas dessutom stämningsfulla visuals! Fri entré. Se mer information om arrangemanget här.

I Hallands län firar vi Kortfilmsdagen i både Halmstad och Varberg. Doc Lounge Varberg arrangerar en barnvagnsvisning kl 10:00 och en kvällsvisning 18:00 på Kulturhuset Komedianten. Den tidiga visningen är ett kortfilmsblock som alla på ett eller annat sätt knyter an till temat föräldraskap.

Det senare blocket har en fin blandning av filmer och dessutom premiär av lokalinspelade kortfilmen In the Gap av Albin Glassell. Fri entré. Se mer information om arrangemanget här.

Färgfilm i Halmstad arrangerar också två visningar på Biograf Röda Kvarn. Första visningen är 12:30 och för de som inte hinner gå tidigt hålls andra visningen på Sturegymnasiet kl 18:00. De bjuder både på de senaste halländska kortfilmerna och guldkorn från övriga Sverige. Det är begränsat antal platser så det krävs en liten anmälan. Fri entré och 15 års gräns. Se mer information om arrangemanget här.

Här hittar du fler visningar i Sverige under Kortfilmsdagen.