Startsladdenturné och filmer från hela världen i Västra Götaland!

Turkkiosken av Bahar Pars

I Västra Götalands län arrangeras fyra olika evenemang på fyra platser: i Göteborg, Uddevalla, Ljungskile och Kinna.

Bio Roy och LadyBug Festival i Göteborg firar Kortfilmsdagen med LadyBugShortFilmMarathonx2.
De visar över 30 kortfilmer från hela världen och många genrer: drama, komedi, konstfilm, satir, dokumentär och animation. I foajén bjuds det på julfika, julpyssel, filmtävling och regissörssamtal. Evenemanget börjar redan kl 15:00 och har fri entré. Mer info om evemangen hittar du här.

I Uddevalla, Ljungskile och Kinna gör Göteborg Film Festival en liten västkustsatsning och visar ett urval av filmerna som tävlade i årets upplaga av Starsladden 2017. De visar bland annat Turkkiosken av Bahar Pars och Min börda av Niki Lindroth von Bahr – båda valts ut att tävla på Sundance Film Festival! Alla evenemangen är gratis och det bjuds även på julfika. Mer info om evemangen hittar du här: Uddevalla, Ljungskile och Kinna.

Här hittar du fler visningar i Sverige under Kortfilmsdagen.