Stockholm & Uppsala – en kortfilmskavalkad!

Pria av Yudho Aditya

I huvudstaden kan vi ta del av tre olika arrangemang och ett arrangemang i Uppsala.

På självaste Kortfilmsdagen förvandlar Cinema Queer Bångska våningen på Stureplan till Winter Wonder World. Ett magiskt vinterpalats fyllt med kortfilm, konst och fest mellan 15:00 – 01:00. Se mer information om arrangemanget här.

Balkan New Film Festival arrangerar kortfilmsfestival i fyra dagar på tre olika platser i Stockholm. De lyfter kortfilm och dokumentärer från balkanregionen och hela världen, fokus är Trans Cinema Nation. Möt festivalens gäster, filmskaparna från Balkan och ta del av samtal och massa film! Denna kortfilmsfest kommer att ske mellan 18-21 dec på Kulturhuset i Kungsängen, ABF Stockholm och Biograf Zita. Se mer information om arrangemanget här.

Skärisbiografen i Kulturhuset Stadsteatern i Skärholmen anordnar för första gången Kortfilmsdagen och fokuserar på unga filmskapare. Temat är #förstagången, ett tema inför valet och alla som röstar för första gången 2018. De har bjudit in Fanzingos filmpedagoger och har drop in från kl 16:00 för alla som vill inspireras till att skapa film. Mellan 18:15-19:30 är det filmvisning av unga filmskapares kortfilmer, musikvideor och minidokumentärer. Se mer information om arrangemanget här.

I Uppsala kommer Kortfilmsdagen att firas i Kulturpunkten i Gottsunda. Uppsala Internationella Kortfilmfestival anordnar en helkväll med festivalens mest populära kortfilmer, café och filmsamtal på en av Uppsalas finaste kulturarenor. Festivalen har kurerat ihop tre unika block, 17:00, 18:30 och 20:00. Se mer information om arrangemanget här.

Här hittar du fler visningar i Sverige under Kortfilmsdagen.