Lucköppning på Gasklockorna i Gävle och artificiell balett i Sandviken.

Ambassadors wife av Theresa Traore Dahlberg

Lucköppning på Gasklockorna i Gävle och filmer om labyrinter och artificiell balett i Sandviken.

I Gävleborgs län har vi ett smörgåsbord av arrangemang. Kortfilmsdagen firas i Sandviken, Gävle och Ockelbo. Befinner du dig lite längre norrut i Västernorrland kan du se kortfilm i Sundsvall.

Gävles Levande Julkalender öppnar en lucka kl 18:15 och därefter blir det kortfilmsvisningar på Gasklockorna. Om vädret tillåter projiceras filmerna på en snövall, annars blir det inomhus!  Se mer information om arrangemanget här.

Kulturcentrum i Sandviken hyllar kortfilmen med Videoklubben #Electronic Labyrinth. Vi får se kortfilmen som lade grunden till Star Wars, filmer om labyrinter, fönster, artificiell balett och världens första datoranimaton?! Filmerna visas i samband med utställningen Korridoren som visas i Konsthallen 9 december – 14 januari. Se mer information om arrangemanget här.

I Ockelbo kan du besöka Rio biografen och se ett gäng kortfilmer från Folkets Bio, bland annat Ambassadors wife av Theresa Traore Dahlberg och Push it av Julia Thelin. Se mer information om arrangemanget här.