Kortfilm för de allra minsta och pop-up bio mitt i stan!

Vi börjar i Sveriges nordligaste län där Kortfilmsdagen sätter sitt avtryck i Norsjö, Östersund och Gunnarsbyn. Kortfilm för de allra minsta eller julruschpaus i en nedlagd inredningsbutik!

Norsjö Medborgarhusförening har dedikerat kortfilmsdagen till de allra minsta. Från kl 9:00 är det drop-in fram till lunch där vi får bland annat se; Lea och skogspiraterna av Maria Avramova men också till de lite äldre, Brev till Sverige av Salad Hilowle. Mellan filmerna kan ni ta del av utställningen i foajén: Färgglad – en lekfull utställning om färg. Se mer information om arrangemanget här.

I Sveriges mittpunkt Östersund kan du ta en liten paus i julruschen och kika förbi den nedlagda inredningsbutiken på Storgatan mitt i stan. Där bjuder Filmpool Jämtland in till drop-in bio för alla stressade julhandlare. Det kommer vara fokus på jämtlandsproducerade filmer gjorda av nya förmågor såväl som etablerade filmare. Se mer information om arrangemanget här.

Befinner du dig i Sveriges nordligaste delar kan både barn och vuxna se kortfilm i Gunnarsbyn Folkets Hus.  Där är dagen så kort som 17 minuter (!). Utöver filmvisningen kommer det bjudas på glögg, fika och fruktpåse till alla barn. Snart ser du mer information om arrangemanget här.

Kortfilmsdagen äger rum 21 december 2017 runt om i hela Sverige. Hitta en visning nära dig här.