Popupbio, ungdomsprojekt och kortfilmsmaraton!

4_860
Mommy (2015) av Milad Alami. Foto Nadim Carlsen

I Östergötland, Västmanland och Södermanland arrangeras fem olika evenemang under Kortfilmsdagen.

I Norrköping kan en ta en paus från julhetsen och tjuvstarta högtiden med film och mat hos Kort & Gott! Kom in i värmen till pop-up-biografen Skandia på Drottninggatan mitt i Norrköping. Från 19:00 blir det kortfilmsvisning och matbar med dryck och tilltugg i den anrika lokalen från 1923. Anmälan kan göras här. Mer information om evenemanget hittar du här!

Västerås Filmfestival visar massor av kortfilmer på Ozone Galleri i Gallerian i Västerås. Några av filmerna som kommer att visas är 90 Degrees North av Detsky Graffam, The Story of 90 Coins av Michael Wong, Collider av Jamie Alain, och Lizard Brains av Philippe Wendling. Visningen är gratis, och Västerås Filmfestival bjuder på popcorn! Mer information om evenemanget hittar du här!

Även Folkets Bio Elektra i Västerås arrangerar ett kortfilmsdagen-evenemang riktat till gymnasieungdomar. Mer information hittar du här!

Ta en paus från julruschen och sväng förbi Cinema 3 Strängnäs eller Cinema 2 Katrineholm. Där visas Mommy av Milad Alami, Fiskar har inga känslor av Victor Lindgren, Hemland av Sara Broos och Fight on a Swedish Beach av Simon Vahlne. Filmerna visas både dag och kvällstid. Mer info här!

 

Här hittar du fler visningar i Sverige under Kortfilmsdagen.