Flygplatsfilm och Arthouse-julmys på västkusten!

ten-meter-tower_3-photo-axel-danielson-and-maximilien-van-aertryck
Hopptornet (2016), foto och regi av Axel Danielson och Maximilien Van Aertryck


I Västra Götalands län arrangeras fyra olika arrangemang på tre platser: i Uddevalla, Landvetter och i Göteborg.

Ska du flyga på Kortfilmsdagen? Misströsta icke! Kultur i Väst visar film på Landvetter flygplats den 21 december. Följande filmer visas på flygplatsens skärmar; Hopptornet av Maximilien van Aertryck Axel Danielsson, Bikini av Lasse Persson, Helljus av Julia Thelin, Beyond that Wasteland av Daniel Wirtberg och Jenny Wilsson, Gäddan Sid av Tony Holm och Edith & Aljosja, Ann Holmgren.

Filmis – Uddevalla Filmstudio arrangerar under dagen en tre timmar lång visning med kortfilmer på Bohusläns Museum i Uddevalla. Visningen är gratis, och mer information om arrangemanget hittar du här!

På Sveriges framsida Göteborg arrangeras två evenemang på Arthouse-biograferna Bio Roy och Bio Capitol. LadyBug Festival och Bio Roy arrangerar Kortfilmsdagen med film, tävlingar och julpyssel. Det visas roliga, allvarliga och tänkvärda kortfilmer, och huvudtema är jämlikhet, rättvisa och miljö. Entre kostar 60 kr inkl film, pyssel, glögg och pepparkaka. Mer information om varje enskild film via Ladybugs hemsida eller på facebookevent!

Göteborg Filmfestival arrangerar kortfilmsvisning för studenter på Bio Capitol! Filmer som kommer att visas är 6A av Peter Modestij, Hopptornet av Axel Danielson & Maximilien Van Aertryck, Kroppen är en ensam plats av Ida Lindgren, Moms on fire av Joanna Rytel och Mamma vet bäst av Mikael Bundsen. GIFF bjuder även på julfika i foajén, och hela evenemanget är gratis. Mer information om evenemanget hittar du här!