Skrönor, Lunchbio och Värmländska guldkorn

hemland
Hemland (2015), regi och foto av Sara Broos

 


I Värmlands län firas kortfilmen på tre platser: Skoghall, Karlstad och Sunne!

I Skoghall, en ort vid Vänerns kust söder om Karlstad, arrangeras Kortfilmsdagen på Skogshalls Folkets Hus i samarbete med Region Värmland Film. Här visas film från hela Sverige, med en hel del Värmländska guldkorn. Det blir drop-in-filmvisningar från 9:00, med gratis inträde och julfika. Läs mer om evenemanget här!

Karlstads Filmstudio Mowie och Arenan bjuder på lunchbio på Arenan i Karlstad. Filmerna som visas är: Astrid, Elvakaffe, Hopptornet, Natan, Se upp för tåg, Snökäpparna, Anyone for tennis?, Noni & Elisabeth, Afternoon Tea och Ingen sömn på Stengatan. Fri entré och drop in på Arenan kl 11.30 –13.30. Läs mer om filmerna och evenemanget här!

På Teaterbiografen i Sunne arrangerar Sunne Musik & Revyförening kortfilmsmaraton och filmsamtal. Det visas bl a finsk kortfilm och kortfilm med temat flykt & migration, men även filmen Hemland av den värmländska filmaren Sara Broos. Det visas också kortfilm skrivna och filmatiserade av elever i Sunne Kommun från filmprojekt Skrönafilm, som vill inspirera till vidare arbete med film som berättartradition. Läs mer om evenemanget här!

Samtliga evenemang har fri entré!
Här hittar du fler visningar i Sverige under Kortfilmsdagen.

sara-broos-foto-jeanette-dahlstro%cc%88m
Regissören och filmaren Sara Broos. Foto: Jeanette Dahlström