Kortfilmsdagen hemma hos publiken och stort utbud i Gävleborg!

fightonaswedishbeach_-simonvahlne_photo2
Fight on a Swedish beach (Simon Vahlne ,2016)

Kortfilmsdagen kommer inte bara firas på biografer utan även i hemma hos publiken! Uppsala Internationella kortfilmsfestival erbjuder festivalens besökare att arrangerar en egen kortfilmsdag i sitt egna hem. Med ett exklusivt kortfilmspaket kommer programmet streamas inte bara i Uppsala men också i andra delar av landet och i världen, b la Istanbul, Iowa City, London och Namur. Mer info här>>.

Befinner du dig i Gävleborgs län kan du se kortfilmer i Sandviken, Hudiksvall och Söderhamn.

Videoklubben firar Kortfilmsdagen på Kulturcentrum i Sandviken. I samband med att Bob Dylan får nobelpriset i litteratur 2016 så vill de undersöka betydelsen av hans möte med författaren Allen Ginsberg och hylla the Beat generation. På kvällen kan du se kortfilmerna Pull my daisy (Robert Frank & Alfred Leslie), The cut-ups (Antony Balch) och Existential errands (Håkan Dahlström). Videoklubben är en serie arrangemang med valda verk ur video- och filmkonstens historia.  Mer info här>>.

Ta en paus från julruschen och sväng förbi Cinema 3 Hudiksvall eller Svea Bio Söderhamn. Där visas Mommy (Milad Alami), Fiskar har inga känslor (Victor Lindgren), Hemland (Sara Broos) och Fight on a Swedish beach (Simon Vahlne). Filmerna visas både dag och kvällstid. Mer info här>>.

Samtliga evenemang har fri entré! Här hittar du fler visningar i Sverige under Kortfilmsdagen.