Sci-Fi-tema, kortfilmsmaraton och födelsedagsfirande i Norrland!

salong-folkets-bio-regina

Norsjö, Östersund, Örnsköldsvik och Berg: på fyra orter i Sveriges nordligaste län, där årets kortaste dag är som allra kortast, firas självfallet Kortfilmsdagen i år!

Allra längst norrut har vi Norsjö Medborgarhusförening som visar kortfilm på Medan Bio. Detta kvällsevenemang har ett regionalt fokus där bland annat Lars Vega Perssons film Bröder i Midnattssol (2016) visas. Utöver filmvisning kommer det under kvällen bli mingel, tipsrunda och utställning.  Se mer info om evenemanget här!

På Norrlands östkust i Örnsköldsvik arrangerar lokala Filmskolan i samarbete med Film i Västernorrland en heldag i kortfilmens ära. Temat för dagen är fantasy och sci-fi med speciellt fokus på rekvisita för att främja intresse och skaparlust till detta praktiska arbete. Det blir filmvisningar och workshops på fritidsgården Sliperiet, från 15:00 till sent. Se mer info om evenemanget här!

I Jämtland firas Kortfilmsdagen på två platser: byn Berg vid Hoverberget och i Östersund. Båda biograferna har i samarbete med Filmpool Jämtland valt att hylla den guldbaggevinnande animatören Anna Erlandsson och hennes filmer.

Firandet smygstartas 18:00 redan den 18 december på Hoverbergs bygdegårdsbiograf, med julmingel och kortfilmsmaraton.

I Sveriges mittpunkt Östersund firas Kortfilmsdagen den 21 december på Folkets Bio Regina. Där blir det Kortfilmsmaraton, glöggmingel och regissörssamtal med Anna Erlandsson som fyller 60 år samma dag! Se mer information om evenemanget här!

Samtliga evenemang har fri entré! Här hittar du fler visningar i Sverige under Kortfilmsdagen.