10 december: Julia Jarl

Julia Jarl är festivalchef på BUFF, Sveriges största filmfestival för barn och unga. Hon har valt filmen Vi ska plocka Pascal i natt av Johanna Pyykkö.

Vi ska Plocka Pascal i natt är en fantastisk och tankeväckande film som vid ett flertal scener får mig att skratta högt. Anledningen till att jag tycker den är så bra är att filmen ifrågasätter mina föreställningar om hur vi människor ska vara i förhållande till vilket kön vi råkar ha.

Filmen handlar om vännerna Eva och Farsan som har spanat in en kille, nämligen Pascal – Malmös mest anonyma ansikte. Han har precis fyllt 24 år och är oskuld. Eva och Farsan kommer på den briljanta idén att Pascal, inom 24 timmar, ska vara ”plockad”, dvs blivit av med sin oskuld.

Jag anser att Johanna Pyykkö är en av Sveriges mest intressanta regissörer. Vi ska plocka Pascal i natt vann tungviktsklassen på Novemberfestivalen 2011, den visades även på BUFF 2012 och på ett stort antal andra festivaler.

I kortfilmskalendern presenteras en ny film varje dag. Från den 1 december till Kortfilmsdagen den 21 december.