7 december: Petter Lindblad

Kortfilmskalenderns sjunde lucka innehåller filmen Zebra av Julia Ocker. Dagens lucköppnare är Petter Lindblad. Petter är producent och driver bolaget Snowcloud films som gör filmer för barn och unga, både animerade och spelfilm, då oftast äventyr med VFX i.

På BUFF i Malmö i början av 2015 såg jag första gången Zebra. En animerad film som verkligen visar hur fantastiskt man kan gestalta sin historia med enkla medel. En zebra på en savann, aningens disträ, råkar hoppa in i ett träd som gör att alla svarta streck på kroppen lossnar och sprider sig i nya mönster och former. På bio ser vi ofta avancerad animation, som är spännande och svulstigt, men i den här kortfilmen ser vi en talangfull animatör som utan språk och med skickliga streck får både barn och vuxna att skratta. Julia Ocker är utbildad på den tyska filmskolan Filmakademie Badem-Württemberg inom animation och har sedan Zebra skapat flera roliga kortfilmer med underliga djur i samma stil.

I kortfilmskalendern presenteras en ny film varje dag. Från den 1 december till Kortfilmsdagen den 21 december.