2 december: Maceo Frost

Kalenderns andra lucka öppnas av regissören och fotografen Maceo Frost. Bakom luckan finns Vincent Haycocks video till låten Build me up av artisten Raffertie.

Första gången jag såg denna video så fick jag tårar i ögonen. Jag tänkte på min familj i USA och på historierna pappa berättade om hur det var att växa upp som afroamerikan i Kalifornien på 60-70 talen. Han berättade om gängvåldet, drogerna, förtrycket, om segregation och mord. Om skolkamraterna som försvann i tomma intet en efter en och om den tur han haft som träffade min mamma och kunde åkte till Sverige för att följa kärleken. Jag minns när vi återvände till USA och hur pappa förändrades. Hur han konstant blickade bakom sin rygg när han gick med mig och min syster på gatan. Jag tänker på mitt folk som bor kvar där. Mitt folk! Vincent Haycock lyckas i denna film, porträttera livet på ett oerhört vackert sätt. Gränslandet mellan regi och det dokumentära inspirerar mig väldigt mycket. Med hjälp av bilder som fungerar mer som metaforer lyckas han berätta så mycket med så lite. Tårarna rinner.

I kortfilmskalendern presenteras en ny film varje dag. Från den 1 december till Kortfilmsdagen den 21 december.