12 december: Camilla Larsson

Dagens lucköppnare är Camilla Larsson som är curator och skribent. Sedan 2006 arbetar hon på Bonniers Konsthall i Stockholm. Bakom lucka nr 12 döljer sig Malin Pettersson Öbergs film Everyday Archives II (Flyers 1998 – 2008).

Everyday Archives II (Flyers 1998 – 2008)
Malin Pettersson Öberg
2013, enkanal HD video med voice-over, 12.24 min Text och berättaröst på engelska av Malin Pettersson Öberg
Kamera: Shiva Anoushirvani.
Co-distribution: Filmform

Malin Pettersson Öbergs film Everyday Archives II (Flyers 1998 – 2008) tar oss med på en visuell resa genom ett funnet material. Flyers till nattklubbar, konstutställningar och butiker är byggstenarna i hennes associativa essäfilm. Teknik påminner om en slags äldre tiders förevisning där en handskbeklädd hand sakligt sköter bildvisningen. I filmen friställs relationen mellan upphovsman, bild och betraktare och ställer viktiga frågor kring kunskap, minne och glömska i relation till vår egen tid.

I kortfilmskalendern presenteras en ny film varje dag. Från den 1 december till Kortfilmsdagen den 21 december.