9 december: Clarice Goulart

Clarice Goulart är programchef och konstnärlig ledare på den brasilianska filmfestivalen BrasilCine. Hon har valt filmen Dona Sônia pediu uma arma para seu vizinho Alcides (Dona Sonia borrowed a gun from her neighbor Alcides).

Fru Sônias son har mördats och nu vill hon hämnas hans död. Får man göra det när man har förlorat sin enda älskade son och på grund av det tappat meningen med sitt liv? En mycket våldsam och sorglig men också vacker och poetisk berättelse som ifrågasätter var den moraliska gränsen går, speciellt när de som redan är utsatta för våld och fattigdom förlorar det enda de har: varandra. Regisserad av Gabriel Martins och producerad av ett av Brasiliens mest produktiva och kreativa filmkollektiv, Filmes de Plástico.

I kortfilmskalendern presenteras en ny film varje dag. Från den 1 december till Kortfilmsdagen den 21 december.